BOJANA STAMENOV: Htela sam da smršam i rodim bebu, a desila mi se Evrovizija!
Foto: Dragan K

Još uvek ne veruje da će predstavljati Srbiju u Beču

BOJANA STAMENOV: Htela sam da smršam i rodim bebu, a desila mi se Evrovizija!

Stars -
Mislila sam da se neću hleba najesti. Muzikom sam mogla da se bavim samo iz ljubavi, a onda je došao poziv od Graje
1 / 4

Bojana Stamenov, srpska predstavnica na Evroviziji, koja će u maju biti održana u Beču, dan nakon pobede na nacionalnom izboru posetila je redakciju Kurira.Srpska Areta Frenklin još nije svesna šta joj se dogodilo i da je baš ona s pesmom „Ceo svet je moj“, koju su napisali Vladimir Graić i Leontina, izabrana da predstavlja Srbiju u Evropi. Ona priznaje da ju je ovo takmičenje sprečilo da zauvek napusti pevanje.- Htela sam da bacim mikrofon u vodu, da doteram liniju i postanem majka. Mislila sam da se neću hleba najesti kao pevačica. Muzikom sam mogla da se bavim samo iz ljubavi, ali ne i da živim od toga. Sutradan me je pozvao Graja s pitanjem da li želim da idem na Evroviziju. Bez razmišljanja sam mu rekla da hoću - kaže Bojana, koja svojoj porodici ništa o tome nije govorila.

U poseti Kuriru... Bojana Stamenov na kolegijumu
U poseti Kuriru... Bojana Stamenov na kolegijumu

Besana noć- Sestra me je zvala da mi kaže da je Kurir objavio da idem na Evroviziju. Smirila sam je i rekla da ću joj sve ispričati kad se budem vratila kući iz Splita. Nisam ni njima stigla da kažem da sam bila na sastanku sa Grajom.Finalistkinja šou-programa „Ja imam talenat“ nije svesna kakav je uspeh postigla.- Nisam spavala celu noć. Kad se dobro naspavam, shvatiću šta mi se desilo. Ljudi na ulici uglavnom pozitivno reaguju na moju pobedu. Ima i negativnih komentara i od mojih kolega. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Da ne verujem u svoju pesmu, ne bih se takmičila - iskrena je Bojana, kojoj su među prvima čestitali Bisera Veletanlić, Saška Janković, Dejan Petrović i njeni profesori iz osnovne i srednje muzičke škole.

Možda peva na engleskomOdluka o tome da li će se u Beču pevati na engleskom ili srpskom biće doneta narednih dana.- Volela bih da pevam na engleskom. Vezala sam se i za srpski tekst tako da više ni sama nisam sigurna. Bila bih zadovoljna ulaskom u finale. Kad se takmičiš, ideš da pobediš. Daću sve od sebe da budem dobar predstavnik svoje zemlje u nekom drugačijem ruhu - zaključuje Stamenovljeva.
OPTIMISTA Kompozitor pesme Vladimir Graić veruje u uspehCILJ JE ŠTO BOLJI PLASMANKompozitor Vladimir Graić zadovoljan je izborom publike i žirija. Iako već mnogi Bojanu vide kao potencijalnog pobednika na Evrosongu, autor čuvene „Molitve“ smatra da je rano davati prognoze.- Cilj je da uđemo u finale i da se popnemo što je više moguće. Moramo sačekati da čujemo konkurente. Bojana Stamenov će tek pokazati koliko je velika pevačica. Moramo još ozbiljnije da se pripremimo - kaže Graja i dodaje:- Presrećan sam jer je šou-program dobro prošao. Žao mi je što samo jedna numera mora da pobedi. Danica i Aleksa su pokazali koliki su potencijal. Nadam se da će njihove pesme nastaviti da žive. Ne treba napadati Aleksu što je otišao nakon finala, verovatno je bio umoran.

ISKRENA Autorka teksta Leontina Vukomanović otkriva KONČITIN TEKSTOPISAC JE URADIO ENGLESKU VERZIJULeontina Vukomanović će zahvaljući Vladi Graiću ponovo ići na Evroviziju nakon što je sa Željkom Joksimovićem 2004. osvojila drugo mesto s pesmom „Lane moje“.Članica žirija u šou-programu „Pinkove zvezdice“ očekuje dobar plasman, a našu ovogodišnju predstavnicu poredi s jednom od najboljih srpskih vokala:- Mene Bojanin glas podseća na Ivanu Peters, a stav joj je potpuno kraljevski. Ona je žena koja živi za muziku i kod nje se sve vrti oko toga.Čuvenoj autorki mnogih hitova najteže je bilo da napiše tekst za pesmu „Ceo svet je moj“.- Čula sam prvo verziju na engleskom jeziku. Autor tog teksta Čarli Mejson napisao je Končiti pesmu s kojom je pobedila na Evroviziji. Falila mi je jaka završnica „Ceo svet je moj“. Kad sam čula njen prvi demo, shvatila sam da nam treba tako neka velika poruka kao što je Bojanina veličina.Leontina se neće ljuti ukoliko u Beču bude pevala verziju na engleskom jeziku.(LJ. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track