(VIDEO) DA LI GA PREPOZNAJETE: Nekada se skidao potpuno go, a danas izgleda ovako...
Foto: Printscreen

Neprepoznatljiv

(VIDEO) DA LI GA PREPOZNAJETE: Nekada se skidao potpuno go, a danas izgleda ovako...

Stars -
Ovaj ekstravagantan pevač, karijeru je počeo sredinom devedesetih u dečačkom bendu "7Up". Sa bendom je objavio albume "Otvori oči" i "Seven", da bi prvi solo CD "Ja sam vjetar zaljubljeni" objavio 2002. zatim su usledili albumu "In The Disco" i "Anđeo sa greškom"

Fuad Backović Deen je jedan od najpoznatiji bosanskih pevač mlađe generacije.

Ovaj ekstravagantan pevač, karijeru je počeo sredinom devedesetih u dečačkom bendu "7Up". Sa bendom je objavio albume "Otvori oči" i "Seven", da bi prvi solo CD "Ja sam vjetar zaljubljeni" objavio 2002. zatim su usledili albumu "In The Disco" i "Anđeo sa greškom".

Veliki talenat nove bosanske nacionalne zvezde prepoznale su i njegove kolege Davorin Popović, Kemal Monteno i Hajrudin Varešanović, na koje je Deen ostavio profesionalan utisak.

Zajedno sa nekim od regionalnih pevačkih imena Deen je snimio i zapažene duete, kao npr. sa hrvatskom pevačicom Vlatkom Pokos ("Poljubi me") i sa njenom srpskom kolegicom Anabelom ("Ja imam nekog").

Na poslednjem albumu sarađivao je i sa Aleksandrom Kovač, najpoznatijom muzičkom producentkinjom mlađe generacije, a njegovu pesmu "In the disco", napisala je Vesna Pisarović. Sa ovom pesmom Deen je predstavljao Bosnu na Eurosongu 2002. godine.

Deen se 2005. povlači sa scene, odlazi da studira modni dizajn u Italiji da bi ponovo se vratio muzici i 2013. objavio singl "Rane manje bole".

http://www.youtube.com/watch?v=vZdbEfgSwZ4

(Puls)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track