ANA MARIJA ŽUJOVIĆ PRESREĆNA: Ulepšali su mi dan, Vlada će odgovarati za batine!
Foto: Marina Lopicic

Tužilaštvo odlučilo da krivično goni Stanojevića

ANA MARIJA ŽUJOVIĆ PRESREĆNA: Ulepšali su mi dan, Vlada će odgovarati za batine!

Stars -
Vest da će Vladimir odgovarati za nasilje mi je ulepšala dan. Presrećna sam zbog takve odluke, mada je to logičan sled stvari, rekla je Žujovićeva

Vladimir Stanojević krivično će odgovarati za prebijanje svoje žene Ane Marije Žujović jer je tužilaštvo odlučilo da ga goni za nasilje u porodici. Policija je protiv Stanojevića podnela krivičnu prijavu.

Ana Marija Žujović: "Došao je pijan u moj stan u pet ujutru. Bio je besan zbog moje prepiske na Fejsbuku. Udario mi je šamar. Oborio me je na krevet. Više puta me je udarao šakama po licu. Osetila sam da mi curi krv iz nosa i počela sam da plačem. Prestao je kad sam rekla da ću zvati policiju. Pri izlasku iz stana me je gađao nekom bočicom."

foto printskrin
foto printskrin

Vladimir Stanojević: "Kada sam došao kod nje, rekao sam joj da sedne, ispričao sam sve što sam imao i krenuo ka vratima. Ona me je povukla i nakon žučne rasprave, komešanja, povlačenja, odgurnuo sam je rukom u predelu lica, nakon čega sam izašao iz stana i otišao kući. Udario sam je, sudite mi."

Fitnes instruktorka Ana Marija Žujović (25) izjavila je u policiji da ju je 3. februara u njenom stanu na Novom Beogradu muž Vladimir Stanojević brutalno pretukao. Ona je pred inspektorima ispričala da je Vladimir u toku noći došao u njen stan i tukao je do krvi. Rekla je da ju je Vladimir oborio na krevet i udarao joj šamare jer je bio ljubomoran. Ana Marija nije htela da podnese krivičnu prijavu protiv Vladimira, već je tu odluku prepustila tužilaštvu.Tužilaštvo nije moglo da goni Vladimira bez prijave Ane Marije jer po zakonu, kada su u pitanju lakše telesne povrede, nije moguće voditi postupak po službenoj dužnosti. Ipak, obrt u ovom slučaju dogodio se ove nedelje, kada je Ana Marija tužilaštvu dostavila dodatnu dokumentaciju.

Foto Nemanja Pančić
Foto Nemanja Pančić

"Devojka je tužilaštvu dostavila izjavu u kojoj tvrdi da su živeli u jednom obliku vanbračne zajednice. Odnosno da nisu imali prijavljeno boravište na istoj adresi, ali da su kao momak i devojka živeli zajedno. To je bilo dovoljno da tužilaštvo pokrene istragu za nasilje u porodici jer je i vanbračna zajednica zakonski jedan oblik porodice", potvrđuju u tužilaštvu.

Kako saznajemo, tužilaštvo je od policije tražilo hitno dostavljanje krivične prijave.

"Vladimir Stanojević je sada osumnjičen za nasilje u porodici i protiv njega je podneta krivična prijava. Sada nije potrebna prijava Ane Marije, ali je naravno, potrebno njeno svedočenje u toku istražnog postupka. Oboje će ponovo biti saslušani, posle čega će tužilac odlučiti da li će protiv Stanojevića biti podignuta optužnica", ističu u tužilaštvu.

Tokom istrage biće bitno dokazati da li je Vladimir udarao Anu Mariju otvorenom šakom ili pesnicom, ističu u Trećem tužilaštvu.

"Ukoliko su u pitanju šamari, Stanojeviću preti od tri meseca do tri godine zatvora. Ukoliko bude utvrđeno da je Vladimir ženu udario pesnicom, preti mu od šest meseci do pet godina zatvora. U slučajevima porodičnog nasilja, udarac pesnicom tretira se kao namera da se neko teško povredi. Uz ovo, sud može da izrekne mere zabrane prilaska", objašnjavaju u tužilaštvu.

Foto Nemanja Pančić
Foto Nemanja Pančić

Ana Marija: Pridružiću se gonjenjuAnu Mariju Žujović obradovalo je saznanje da će Stanojevića tužilaštvo ipak krivično goniti. "Vest da će Vladimir odgovarati za nasilje mi je ulepšala dan. Presrećna sam zbog takve odluke, mada je to logičan sled stvari i, da nije tako, ne bi bila pravedna odluka tužilaštva. Na osnovu mojih nalaza i skenera glave, jasno se vidi da imam dva naprsnuća jagodične kosti, a samim tim reč je o težim telesnim povredama, a ne o lakšim, kako se prvobitno tvrdilo", rekla je Ana Marija.

Fitnes instruktorka će se pridružiti krivičnom gonjenju protiv bivšeg verenika. "Advokati su mi objasnili da ne moram da se pridružim krivičnom gonjenju, ali da će tužilaštvu biti lakše da ga osudi ukoliko to učinim, i zato ću to i uraditi", rekla je Žujovićeva.

Koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević kaže da joj je drago što je tužilaštvo „položilo test“ podnošenjem prijave protiv Vladimira Stanojevića. "Čula sam se sa Anom Marijom jer me odmah zvala da mi se pohvali da je tužilaštvo podnelo prijavu", rekla je Vesna Stanojević.

Foto Aleksandar Jovanović
Foto Aleksandar Jovanović

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track