Hari Mata Hari za Kurir: Menjao sam žene da bih se dokazao kao muškarac
Foto: Luka Sarac

Frontmen sarajevskog benda

Hari Mata Hari za Kurir: Menjao sam žene da bih se dokazao kao muškarac

Stars -
Hari Varešanović kaže da je u mladosti kao životinja isticao svoj ego, ali da se primirio u tridesetoj, kad su mu se smirili hormoni

Hari Varešanović će 24. aprila sa svojim bendom Hari Mata Hari proslaviti 30 godina rada beogradskim koncertom pod nazivom „Trilogija“.U prvom segmentu spektakla Hari će pevati omiljene pesme kolega, drugi deo nastupa obeležiće sevdalinke, dok će na kraju izvesti svoje najveće hitove. Popularni bosanski kantautor i član žirija „Pinkove zvezdice“ govori za Kurir ko mu je favorit u takmičenju, zašto ga nema na Evroviziji u Beču i o svom ljubavnom životu.Živi svoj san- Kad pogledam iza sebe, rekao bih da sam miljenik sreće. San mi je oduvek bio da pevam i budem zvezda. I dalje živim svoj san. Došao sam u fazu da se moje pesme uzimaju u muzičkim takmičenjima kao reper za doktorsku disertaciju kad je reč o pevanju. Moralni sam pobednik i Evrovizije. Prezadovoljan sam karijerom. Privatno sam dobio troje dece i unuka.Muzičar otkriva da će koncert otvoriti pesmom Zdravka Čolića „April u Beogradu“, a onda se prisetio dana kad je služio vojsku.- Vojsku sam služio u Nišu, u jedinici u kojoj su bili muzičari. U toj ekipi bio je Goran Bregović iako je mnogo stariji od mene.Hari Mata Hari imao je bogat ljubavni život. Nikad nije krio da je u mladosti promenio mnogo žena i da se s vremenom smirio.- Godine su smirile moje hormone. U mladosti sam svašta radio. Mladost je čudna. Hranio sam kao životinja svoj ego, dokazivao se kao muškarac i zvezda u sredini. Muška posla. Nisam bio gori od drugih. Od tridesete godine sam se primirio. I danas sam ludi umetnik. Da sam pametan, bio bih doktor ili profesor - kaže Hari, koji uživa u ocenjivanju dece pevača u najgledanijem šouu u Srbiji.Teško do pobednika- Teško ćemo odabrati pobednika. U šouu nismo imali mnogo suza. Deca se sjajno drže. Takmičari koji ispadnu ceo program su shvatili kao dobru zabavu. Ne treba očekivati da neko od njih odmah postane zvezda. Imam nekoliko favorita za pobedu, što javno i kažem tokom žiriranja.

O EvrovizijiBOJANA MOŽE DO POBEDEHari se pominjao i kao predstavnik Bosne na Evroviziji u Beču, ali njegova zemlja ipak ne ide na festival.- Imao sam kratak rok da pripremim pesmu. Možda se sledeće godine poklope kockice i odem na takmičenje. Bojana Stamenov ima velike šanse za pobedu. Ona je jedan sjajan izvođač. Ima izgled kao magična pevačica soul muzike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track