ROB MONSTRUMA OD ŠIPOVA: Zmaj me je silovao!
Foto: Marina Lopičić I Nemanja Pančić

Mračne tajne rijaliti-zvezda

ROB MONSTRUMA OD ŠIPOVA: Zmaj me je silovao!

Stars -
Dragoje Droca, koji od detinjstva živi u planini iznad sela u zatočeništvu Ilije Grahovca, kaže da ga učesnik „Parova“ seksualno i fizički zlostavlja

U brdima iznad sela Šipovo, u Republici Srpskoj, živi Dragoje Droca. Ovaj čovek koji ne zna ni koliko ima godina od početka osamdesetih je u zatočeništvu kod Ilije Grahovca - Zmaja od Šipova. Kada smo čuli jezivu priču da učesnik „Parova“ u 21. veku ima svog, kako ga naziva, roba, uputili smo se u njegovo selo i pronašli Dragoja.Put do njega nije bio nimalo lak. U Šipovu Zmaja svi veličaju, a o Dragoju izbegavaju da pričaju. Samo kažu da je dobar čovek. Jedini koji se, pored Ilije, viđa s njim je čobanin Miroslav Ivetić, koji je za to plaćen. On nas je odveo u šumu, na planinu Sinjakovo, udaljenu deset kilometara od glavnog puta, gde se nalazi kućica u kojoj stanuje Droca. Tamo su mu jedini prijatelji tri psa i krave.

Beda Kućica u kojoj živi Dragoje
Beda Kućica u kojoj živi Dragoje

Dok prilazimo kućici, čobanin nam priča da je Dragoju tu lepo i da Zmaj brine o njemu. Kada smo stigli, Dragoju je dao stari hleb, a nama rekao da ne smemo previše da se zadržavamo. Iskoristili smo trenutak njegove nepažnje i uspeli da porazgovaramo sa Dragojem, kome se na licu video strah.- Ja sam bez porodice, umrli su mi otac, majka, sestre i braća. Imam samo jednog živog brata u Brčkom, ali ne mogu da odem kod njega jer su mi dokumenta kod Ilije. Ne znam ni koliko godina imam, mislim da sam rođen 1977. Zmaj me je maltretirao, sada je bolji prema meni. Tukao me je kad sam kriv, a ne znam zašto sam bio kriv. Smeta mu kako čuvam stoku, pa me onda istuče, ali sad je dosta bolji prema meni, ne tuče me toliko često - započinje potresnu ispovest Dragoje i nastavlja:

Brda iznad Šipova Čobanin Miroslav Ivetić jedini pored Zmaja viđa Drocu
Brda iznad Šipova Čobanin Miroslav Ivetić jedini pored Zmaja viđa Drocu

- Spavam ovde na brdu, a Ilija se ponaša kao da sam mu rob, tako me i naziva. Ne znam zašto je takav prema meni kad sam dobar i sve slušam. Teško mi je što moram ovako ovde da živim, šta ću kad nemam dokumenta, ne mogu da odem. Nisam toliko gladan, nađem neku hranu ili mi neko donese - tužnim glasom priča Droca i otkriva šokantan podatak:- Zmaj me je silovao na njegovom imanju. To je bilo davno. Kaže on meni: „Hoćeš li biti dobar?“, ja kažem da hoću jer ako ne budem dobar svašta može se desi - počinje da se trese i zastaje.

Živi od tuđe milosti Dragoju doneli bajat hleb
Živi od tuđe milosti Dragoju doneli bajat hleb

Posle nekoliko sekundi nastavlja da priča.- Ilija treba da ima dobro srce prema meni, ali nema! Kad se naljuti, može da me istuče maljem, štapom, motkom! Nekad me udari šakom u leđa, nekad nogom u guzicu, ma sa čim god i gde god stigne. Hoću da me spasete odavde, ali ne znam kako će stoka bez mene. Ja bih voleo da me on sam pusti bez televizije i policije - molio nas je Droca za pomoć.Tada nas je čobanin prekinuo i mi smo morali da se pozdravimo sa napaćenim Drocom.

NASTAVAK PRIČE O ROBU ZMAJA OD ŠIPOVA ČITAJTE U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA.

Zmaj od Šipova
Zmaj od Šipova

JezivoOTAC GA DAO ZMAJU ZA KOBILUDragoje je rođen u Vincu, a otac Milinko, koji je bio siromašan, dao ga je Zmaju u zamenu za kobilu. On se ne seća kada je to tačno bilo, ali zna da je plakao i da mu se nije išlo od kuće. Majka Milka mu je umrla na porođaju.

Bog i batinaILIJA JAČI OD ZAKONAPokušavala je policija da me spase, ali Ilija nije dao. Ranije je dolazio i moj pokojni otac Milenko po mene i pitao me je: „Hoćeš ići sa svojim tatom kući?“ i ja sam hteo, ali Ilija mi nije dao. Dolazila su i braća, ali mi ovaj opet nije dozvolio da idem. Bili su i socijalni radnici, ali niko nije uspeo od Ilije ništa. Išao sam na preglede kod doktora, ali Zmaj mi je rekao da stalno moram da ponavljam da je on dobar i da me ne tuče više. Ovde mi je propao ceo život! Ja sam uništen! - seo je na travu Dragoje i sve vreme gledao malo u pod, malo u nebo dok su mu se oči punile suzama.

NAJPRODAVANIJI MAGAZIN U SRBIJI STARS SVAKE SREDE U KURIRU. U Starsu čitajte sve o estradi, rijaliti programima i talent takmičenjima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track