PINKOVE ZVEZDICE: Ovi kandidati idu direktno u polufinale!
Foto: Printskrin/TV Pink

Muzičko takmičenje

PINKOVE ZVEZDICE: Ovi kandidati idu direktno u polufinale!

Stars -
Četvoro kandidata večeras je napustilo takmičenje, dok su ostalih 16 prošli direktno u polufinale

Emisija "Pinkove zvezdice", muzičko tamičenje dece do 16 godina, ušlo je u jedanaesti krug takmičenja a takmičari su se svojim nastupima borili da osvoje srca žirija.

Večerašnja pravila su nešto drugačija i naši takmičari će nastupati isto kao i njihove kolege iz "Pinkovih Zvezda", dok će žiri glasati putem tableta. Grupe su po četiri takmičara, od kojih dvoje idu direktno u polufinale, dok drugih dvoje idu u duel. Ima pet grupa. Iz duela, po jedan takmičar ide u polufinale, dok drugi ide u acapella deo. Iz "a cappella" dela samo jedan takmičar prolazi dalje. Četiri takmičara će napustiti takmičenje večeras.

Žiri, Leontina Vukomanović, Goca Tržan, Haris Varešanović, Jelena Tomašević i Milan Stanković, kao i u prethodnim emisijama biće strogi, ali i pravični, a mališani će se truditi da budu što bolji.

Prošle nedelje takmičenje je napustila Tamara Selimović.

Iz "a cappella" dela u polufinale odlazi Jovan Aleksić!

00:45 Duel:

Sofija Perić i Miodrag Đokić - We are the world - Dalje ide Miodrag Đokić

Mateja Vukašinović i Ivona Rambosek - Nije ljubav stvar - Dalje ide Mateja Vukašinović

Todor Kitanović i Pavle Vasiljević - Čija je ono zvijezda - Dalje ide Pavle Vasiljević

Ismail Delija i Milica Mamontov - Molitva - Dalje ide Ismail Delija

Jovan Aleksić i Igor Lazarević - Zemlja - Dalje ide Igor Lazarević

00:41 Direktno u polufinale idu Isidora Mitić i Lena Stamenković, dok su se u duelu našli Jovan Aleksić i Igor Lazarević

00:31 Poslednja kandidatkinja za večeras je Isidora Mitić koja se predstavila pesmom "Who wants to live forever"

"Ovo što su te stavili večeras da budeš poslednja, iako nisu imali nameru, potpuno je namerno, jer si ti zakucala sve i rekla - doviđenja, ja sam prošla. Isidora ti si premoćan vokal, ovo je neverovatno, i neverovatna si potpuno. U odnosu na ono što si dodala ovoj interpretaciji, ranije je sve bilo tačno, a ovde si nam dala takvu emociju", rekla je Goca.

"Svi imaju sve, kako Marijana, kako", zapitala se Leontina.

"Znaš koja je razlika", rešio je Hari da spusti loptu, "one su sve tu, zavisi samo od izbora pesme. Ne može ova pesma proći nezapaženo, i po tome je samo bila bolja od Lene."

"Ovo je bilo virtuozno, zaista virtuozno", kratka je bila Jelena.

00:23 Naredni se predstavio Igor Lazarević pesmom "Magdalena"

"Ljudi, plače Leontina", primetio je Milan.

"Toliko sam čekala ovaj trenutak da ovo izađe iz tebe. Da prestaneš da budeš samo zvezda koju obožavaju devojčice i da pokažeš šta sve ti slojevi imaju u tebi. Savršeno u svakom smislu. Ovog trenutka si svakome ko je mislio da ti nisi dobar pevač, zviznuo šamarčinu i pokazao im zašto si ovde", oduševljena je bila Goca.

"Ja sam pustila suzu i još mi stoji knedla u grlu", priznala je Leontina.

"Ovo joj je omiljena životna pesma. Nešto me u melodiji i skokovima stalno podstakne na ljude koji pišu pesme, melodije. Igore, ti si san svakog kompozitora. Porede te sa Tošetom, ali ovo što si sada uradio toliko je zrelo, toliko teško snažno i emotivno, evo još uvek sam pod utiskom i jedva izgovaram reči. Svaka čast", primetila je Leontina.

00:16 Sledeća se predstavila Lena Stamenković pesmom "Wrecking ball"

"Nismo ovoliko očekivali. Lena je specifična devojčica", preimetila je Leontina.

"Ovo je kao njen prvi nastup, u rangu oduševljena", rekla je Jelena. Složila se Leontina.

"Potpuno sam zanemela, onako iskreno, šta je sve pružila, kojom bojom glasa, kojom tehnikom, čudesno", oduševljena je bila Leontina.

"Za razliku od Jovana koji se pripremi za pobedu, Lena je rođena spremna. Kao da ništa nije probala, kao da se sada probudila, bez ikakvog predumišljaja, kao da ništa nije probala. Neverovatno je koliko imaš tu intuitivnu umetničku snagu. Moj utisak je da je ovo sve tebi toliko lako, da ti sve ide od ruke, da je toliko sve fascinantno", hvalio ju je Hari.

"Zapravo si imala toliku moć da me zakucaš za stolicu u jednom trenutku. Fantastična si. Ovo je bilo genijalno. Ti nisi normalna, odakle ti ideja", našalio se Milan.

"Šta da ti kažem, ja sam bukvalno frapirana. Potpuno si me naježila od glave do pete i to je trajalo sigurno 20 sekundi, a to je uspeh", priznala je Jelena.

23:49 U poslednjoj ekipi, prvi se predstavlja Jovan Aleksić pesmom "I want to break free"

Marijana je skrenula pažnju da je Milan Kalinić najveći fan Pinkovih Zvezdica i redovno dolazi na snimanja.

"On je došao da vidi kako se radi voditeljski posao i kako se peva", zadirkivala ga je Goca.

"Bravo, rispekt i za koreografiju i za izbor pesme i za pevanje", rekla je Goca.

"Ja sam prilično oduševljen zato što se vidi takva neka odlučnost u njemu. Takva neka sigurnost, sa tako malo godina da toliko fiksiraš taj pogled, da ostaneš dosledan onome što si zamislio da izvedeš. Ti si jedini koji je to uradio večeras", oduševljen je bio Milan.

23:45 Direktno u polufinale idu David Radosavljević i Milica Ilić, dok će se u duelu naći Ismail Delija i Milica Mamontov

23:40 Poslednji u ovoj grupi se predstavlja David Radosavljević pesmom "Ratne igre"

"Mislim da će Gale biti jako ponosan da te čuje kako si otpevao ovu pesmu. Bravo Davide, kao i uvek, na visini zadatka", rekla je Goca.

"Jedno preslatko stvorenje koje peva kao Bog. Toliko si siguran, stabilan, kontrolišeš svoj glas. Poseban si, stvarno si poseban", dodala je Jelena.

"Pravi mali car, sav sam se preznojio od navijanja i igranja", dodao je Milan.

"Nemoj da odustaješ na putu da budeš najveća zvezda ovih prostora, što ćeš sigurno biti", rekao je Hari.

23:33 Treća se predstavila Milica Ilić pesmom "Gde Dunav ljubi nebo"

"Prava gospodjica Mica. Pravu si pesmu izabrala, ali si ti sa nekim svojim ukrasima i interpretacijom napravila kao da je tvoja pesma i verujem ti od početka do kraja. Svaka čast", poručila joj je Leontina.

"Pesma zvuči lagano, takve intervale ima, da su salto mortale. Ti si sve to izvela da je to u hiljaditi deo tačno. Divim ti se, svaka čast", dodao je Hari.

"Ovu pesmu mrzim jer u svakom odeljenju postoji neka devojčica koja zna da peva, i to je najčešće prosečno, i svaka ta izađe da peva ovakvu neku pesmu i to zvuči kao da mjauče" , dodao je Milan u salve reči hvale na Milicin račun.

23:24 Drugi se predstavio Ismail Delija pesmom "All of me"

"Odličan izbor pesme. Baš iznenađenje da po prvi put peva na engleskom, što se i čuje", primetio je Milan. On je takođe primetio da je Ismail dodao nešto što inostrani pevači nemaju, te bi voleo da svet čuje Ismaila.

"Ja mogu samo da te pohvalim što si se usudio da pevaš na engleskom, i bitno je da radiš na sebi i da si nam nešto novo ovde prezentovao", smatra Jelena.

23:17 Sledeći krug otvara Milica Mamontov pesmom "Hipnotiziran"

"Sviđa mi se što je nastavila da bude u rock fazonu, pa može da dere glas. Ona je takođe bacila srce na teren. Mislim da slabo ko može da joj stane na crtu po toj energičnosti. Za ovu pesmu ti si top", primetila je Leontina.

"Ravno, nema intonativnih skokova. Bila si sjajna, energija, desetka čista. Vrca iz tebe kao vulkan", dodao je Hari.

Goca misli da je Milica u pesmi malo previše afektirala. Moguće da je zbog intonacije, koja je bila niža.

23:15 Direktno u polufinale ide Dunja Jeličić i Valentina Mec, dok su se u duelu našli Todor Kitanović i Pavle Vasiljević

23:06 Poslednja u ovoj grupi se predstavila Dunja Jeličić pesmom "Tempera"

"Sedim na plaži, gledam u pučinu i slušam nju kako peva. Potpuno si me odvela na more. Dunja, ti si toliko muzikalna i toliko lepo osećaš muziku. Toliko je lepo iznosiš iz svog malog bića, da je to neverovatno", rekla je Jelena.

"To tako prirodno ide, i ona je muzika i to je broj jedan", smatra Milan.

"Retko kada mi neko može promeniti mišljenje o pesmi. To si ti uradila, i hvala", dodao je Hari.

22:56 Treći se predstavio Pavle Vasiljević pesmom "Džuli"

"Toliko mi se sviđa taj gospodski fazon u telu sedmogodišnjaka. Sa sedam godina nema takvog deteta. Ti si čudo od deteta, ti si vunderkind", rekla je Leontina.

"Definitivno, ti jedini imaš svoj stil. Ti si stvarno za zvezdu rođen. Ti si apsolutni pobednik. Zbog tebe je ovaj šou napravravljen. I ja ću sve svoje napore uložiti da ti dobiješ specijalnu nagradu kao najmlađi, najsladji i najtalentovaniji pevač, rekao je Hari.

http://www.youtube.com/watch?v=qpck0PSSaKg

22:49 Druga se predstavila Valentina Mec pesmom "Unbreak my heart"

"Ne znam šta da kažem, ovo je bilo stvarno famozno. Baš si me prijatno iznenadila. Imala si ti kontinuitet od početka, a ovo je preteško za pevanje. Sjajno si se snašla u niskim lagama, a visine si tako lepo kontrolisala. Svaka čast, zaista", hvalila ju je Jelena.

"Za ovakvu pesmu je trebala ogromna doza kontrole i muzikalnosti i raspona i glasa. Početak je bio malo traljav, ali si od polovine stvarno pukla i bila odlična", rekao je Milan.

"Meni se večeras dopalo to što si bacila svoje srce ispred nas na binu, i dala si nam znak koliko je tebi stalo do plasmana dalje. Velika zamka kod nekih zvezdica je što su već zvezde", primetila je Goca.

"Ne mogu da saberem sve tvoje nastupe, ali mogu da izvučem iz sebe utisak. Ovo je najbolja interpretacija od kako ja sedim u ovoj stolici", oduševljen je bio Hari.

http://www.youtube.com/watch?v=IzmQ47DWIaY

22:25 Treću grupu takmičara otvara Todor Kitanović sa pesmom "Padaju zvezde"

"Ja mnogo volim ovu pesmu i mnogo odmah da ti kažem šta nije valjalo. Nije valjalo to što ti je svaka fraza u refrenu bila matematički tačna i uvek ista, a mogao si da ih menjaš", grdila je Goca.

"Malo je bila dosadna interpretacija, iako si ti bio odličan. Čini mi se da si bio skoncentrisan da izvedeš isto", rekla je ona.

"Ti si meni nešto zasijao večeras u mojim očima. Pre si mi bio tu negde pred eksploziju, a večeras si eksplodirao. Ti si sebe prevazišao za par kopalja", smatra Hari.

22:21 Dalje idu Irina Arsenijević i Nikola Milenković, dok će se u duelu naći Ivona Rambosek i Mateja Vukašinović

22:14 Poslednja u ovom krugu se predstavila Irina Arsenijević pesmom "The power of love"

"Ovo je za pet pesama bilo. Ovo je kao pet tona ćura da si unela. Posle ove interpretacije nema ocena", rekao je Hari.

"Ovde nema ocena", složila se Goca. "Ovo je bilo... Irina...", aplaudirala joj je ona.

Milan je samo pokazao srce, ostao je bez reči.

"Stvarno si divnoća, i anđeo, i tako anđeoski pevaš. Apsolutno si u pesmi bila sve tehnički, emotivno odrađeno kako treba. Prelepo izgledaš, divno", dodala je Jelena.

"Našla si foru da budeš prva, sada si prva za mene. Imaš tu lepotu i glas da budeš prva", hvalio ju je Hari.

http://www.youtube.com/watch?v=xxaIINM2lL0

22:07 Treći se predstavio Nikola MIlenković pesmom "Morski vuk"

"Naš mladi morski vuk. Mnogo je sladak, nasmejao bi se, a mora da se namršti jer je morski vuk. Ja bih ovde već tri desetke dala", videla je Leontina.

"Ja imam stav - Ti si najbolji večeras", kratak je bio Hari.

"Ovo je danas bio čas pevanja, za sve koji učestvuju u ovom programu. U ovom pevanju je bilo i režanja i glume i daha i visine i dubokog pevanja. Svaka čast onome ko ti je izabrao pesmu", hvalila je Goca.

http://www.youtube.com/watch?v=8nxKrOYlzYU

22:00 Druga se predstavila Ivona Rambosek pesmom "Pesmo moja zakiti se cvetom"

"Vila Zvončica, prava je Vila Zvončica. Jako mi se sviđa. Jako si to lepo pevala. Sve mi je to lepo, nemam zamerki", kratak je bio Milan. Ni Jelena nije imala zamerki. Primetila je da je Ivona bila malo stegnuta, ali joj nije uzela za zlo.

"Kako moje kolege kažu, nemamo nikakvih zamerki, ali ja imam pohvala", rekao je Hari.

"Tražimo momenat u kome je jednostavno to, to i veruje se pesmi. Ti si ubola tu atmosferu, smatra on. I ja ću je pohvaliti jer je pevala kao nikada do sada", rekla je Leontina.

http://www.youtube.com/watch?v=uyD9suDaIjA

21:53 Prvi takmičar u drugoj četvorki je Mateja Vukašinović koji se predstavio pesmom "My Way"

"You did it your way", rekla je Goca.

"Kao što sve savetujem u bekstejdžu, nekako vas pritiskam da pravite ono što nemate. Sada si napravio nešto što sam ti stalno govorio da pevaš. I hvala ti što si to pokazao da znaš. Dočarao si nam jedno vreme. Iznenadio si me pozitivno, kao pevač. Svaka čast", hvalio ga je Hari.

"Meni je bilo baš fantastičnih momenata, ali i onih koji su mi se malo manje dopali", smatra Goca.

Leontina smatra da je Mateja pokazao sve što treba da pokaže kao potpun pevač. "Mateja pokazuje da sve može, i meni je to lepo", zaključila je ona.

http://www.youtube.com/watch?v=_dTN9MuiG_g

21:48 Dalje idu Trajče Georgiev i Marija Serdar, dok u duel idu Miodrag Đokić i Sofija Perić

21:39 Poslednji u ovoj grupi se predstavio Trajče Georgiev pesmom "Tengo ganas de ti"

"Konačno vidimo grimasu na tvom licu, i to mi se sviđa. Konačno vidimo ono što ti je Hari savetovao. Da se vidi taj grč, da se vidi da te boli kad pevaš. Važna je ta vizuelna ekspresija toga što pevaš", rekla je Goca.

"Prava definicija dobrog pevanja je žongliranje sa sedam lopti i ne sme ti nijedna ispasti. Padale su loptice, znaš, u slučaju intonativnom. Nisi više plivadon, aspirin, ne smiruješ već ozbiljno pevaš", rekao mu je Hari.

Leontina je spomenula da joj je Trajče prišao na Evroviziji u Beču, što ju je oduševilo.

http://www.youtube.com/watch?v=vooDB1kQEDI

21:31 Treća se predstavila Sofija Perić pesmom "Gde da odem da te ne volim"

"Ovu pesmu je komponovao Toše Proeski i nalazi se na albumu "Toše i prijatelji". Ja sam subjektivna i ne mogu da komentarišem. Jako sam vezana za pesmu i pobrkane su emocije. Sofija je otpevala na divan način i emotivno, svaka čast, odlično si otpevala", hvalila je Jelena.

"Ozbiljna će ovo borba biti. Ti si divno otpevala, bila si potpuno u ovoj pesmi, i bilo je to fino", dodao je Milan.

"Kako ti kroz dah provučeš stihove, to je bilo savršeno", dodala je Goca.

http://www.youtube.com/watch?v=db3y0Nw_AL8

21:20 Drugi se predstavio Miodrag Đokić pesmom "Čerge"

"Bravo Miodraže! Mene je vratio u detinjstvo. Mom bratu i meni je tata pevao ovo kada smo bili deca. Sviđa mi se što si na kraju, kada si krenuo falsetom da izvlačiš, i glas je počeo da ti preskače, prešaltovao si se u pun glas", primetila je Jelena.

"Ti si jedini koji je oštećen jer ne može da izabere pesmu koja mu leži da peva, ali je ovo super", primetio je Milan.

"Recimo da si mogao da ubaciš ove trilere koje imaš u ovoj pesmi", dodala je Goca.

"Ja još glas kao tvoj nisam čuo nigde na svetu, do sada. Ti si neko ko će sigurno napraviti karijeru, bez obzira na to šta uradiš u ovom takmičenju. Nađi svoj glas, svoju karijeru, i Zvezdice će biti tvoja pobeda ovde. Retki dojam da neko kaže da, to sam ja", zaključio je Hari.

http://www.youtube.com/watch?v=n-6ry1Tyxu0

21:13 Prvu četvorku otvara Marija Serdar koja se predstavila pesmom "Hurt"

Marija je probila led u novoj scenografiji. Poprilično je bilo besprekorno.

"Bilo je sitnica, potpuno relevantno za tvoj način pevanja, i zadala si zadatak, ne samo svojoj grupi, već svima koji su pevali", smatra Leontina.

"Meni baš nije relevantno, jedan od tvojih lošijih nastupa. Za moj ukus je tako. Za tebe, kao najbolju, je nedopustivo da imaš netačnost u hiljaditu, smatra on. Sada si bila 9,8 od 10, a nemoj to da radiš, nemoj da me ljutiš", poručio joj je Hari.

http://www.youtube.com/watch?v=oha7rt07_d8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track