MARINA TUCAKOVIĆ: Najviše volim da pijem sama
Foto: Dragan Kadic

Intervju

MARINA TUCAKOVIĆ: Najviše volim da pijem sama

Stars -
Ne pijem mnogo kad sam u društvu. Uveče volim da uzmem džin-tonik.Retko kad sam popila više nego što je trebalo, možda jednom u 10 godina

Marina Tucaković mnogima je mama na estradi. Pevači je tako zovu jer je skoro svako ko je pevao njene stihove postao zvezda.Poznati tekstopisac ne krije da je većini, pa čak i Ceci Ražnatović, pomogla da dožive veliku popularnost, a za Kurir Stars otkriva brojne pikanterije iz saradnje s pevačima, sa snimanja „Pinkovih zvezda“ i iz svog života.Bliži se finale „Pinkovih zvezda“, imaš li favorita?- Zaista ima puno pevača koji dobro pevaju, ali ne mogu da ih imenujem. Imam troje-četvoro za koje mi miriše da će biti nešto.Da li bi im pomogla da snime album, a da im ne naplatiš?- Sve zavisi od „Pinkove“ produkcije i kako se s njima dogovorimo. Oni verovatno imaju u planu da se urade pesme takmičarima koji se dobro plasiraju. Ako budemo radili za njih, a oni budu imali nastupe, verovatno ćemo dobiti neki procenat od tih svirki. Ako bi me neko zamolio da mu napišem pesmu zato što je u teškoj finansijskoj situaciji, zašto da mu ne uradim.Miroslav Ilić kuka kako ne može da podnese snimanja jer su mnogo naporna.- Snimanja traju po 12 sati i izuzetno su naporna. Prvenstveno zbog toga što Ceca i ja stalno sedimo i žuljaju nas cipele, bole noge i kičma. Tamo je paklena vrućina, ali mene drži adrenalin i moram priznati da se osećam odlično. Miroslav je za mene pravo iznenađenje. Nismo se nešto posebno znali, samo na „zdravo“, a sad sam oduševljena njim. Toliko je luckast i baš mi prija njegovo društvo, a nisam imala takvo mišljenje o njemu.Kad smo kod Miroslava, da li ti je ispričao nešto u vezi s njegovim vanbračnim sina Devinom?- On nije ništa. Ako je to istina, onda nije ni prvi ni poslednji. Videla sam to u novinama i muž mi je rekao: „Bože, bože, kakve veze ima šta je bilo pre 15 dana, a ne pre 30 godina?!“Kakav su ti par Severina i Kebin sin?- Meni je to super. Pa šta ima veze?! Ako je njima lepo, šta se drugi ljute. Nikoga ne povređuju.Hoće li Igor propevati pored nje?- Igor je divan dečko, upoznala sam ga kad sam odlazila kod Kebe, tako da se Severina ništa nije za.ebala tu, a ni on, naravno.S kojim pevačima si najviše sarađivala?- Bojim se da nekoga ne izostavim, ali više puta sam radila sa Željkom Samardžićem, Cecom, Brenom, Čolom, Nedom Ukraden, Harisom Džinovićem, Željkom Josimovićem, Miligramom, Magazinom, Severinom, Jelenom Karleušom, Anom Nikolić, Natašom Bekvalac, grupom Zana, Oliverom Mandićem...Da li je bilo nekada i čašćavanja?- Naravno da jeste. Najviše su me čašćavali Indira, Goran Ratković Rale, Mile Kitić, Dara Bubamara i još nekoliko njih. Otkud znam, meni to i nije nešto prijatno.Je l‘ tačno da su se pevači bogatili preko leđa autora?- Ma mnogo, 100 puta više zarađuju. Ti jednu pesmu naplatiš 2.000 evra, a taj neko 1.000 puta više zaradi, a ako je dobra, on je peva 10 godina i više. Bez obzira na to što i mi imamo neka autorska prava, od njihovih nastupa nemamo ništa. U svetu nije takav odnos, zaista.

Smatraš li da si zaslužna što je Ceca postala jedna od najvećih balkanskih zvezda?- Pa naravno, to i ona kaže. Ne samo za nju nego za svakog uspešnog pevača.

Ko je tvoje najveće razočaranje na estradi?- Mislila sam da će Tanja Savić biti mnogo veća zvezda. Fino je krenula, ali, eto. Uradila sam joj najveće hitove.

Da li ti je neko dolazio i rekao da hoće da mu napraviš pesmu kao što je neki veliki hit?- Kako da ne, ali to nije slučaj samo kod mene. Kad je Ceca snimila „Mrtvo more“, dolazili su pevači da traže takvu pesmu. To je nemoguće. Svaki trenutak je drugačiji i svaki put se rodi nešto deseto.Koji ti je hit doneo najviše novca?- „Zora“ Nede Ukraden. To je sigurno! Ta pesma se vrtela po inostranstvu i mi smo od autorskih prava mnogo zaradili. Mislim da sam uzela oko 80.000 maraka za period od 10 godina.Da li se dešavalo da su ti nekada dolazili pijani pevači?- Ne. Mi ako pijemo, onda pijemo zajedno.Kakva su pijanstva s Cecom?- Ceca skoro da i ne pije, samo cugne vino. Ni ja ne pijem mnogo kad sam u društvu. Uveče volim da uzmem džin-tonik i, pravo da ti kažem, najviše volim da popijem kad sam sama. Retko kad sam popila više nego što je trebalo, možda jednom u 10 godina.Da li si Dari Bubamari oprostila dug?- Nije ona jedina koja mi duguje. Ima ih puno koji nisu ispoštovali ni mene, ali ni druge autore. Neka se oni samo hvale, svako ima svoju čast, pa eto im je.

Stara ljubavOLIVER I JA NIKOGA NISMO ZANIMALIKako to da se doskora nije znalo da si bila u vezi sa Oliverom Mandićem?

- To je bilo davno, svi su već zaboravili. Čudi me da on to još pamti. Stalno se čujemo i videli smo se baš posle vaših tekstova o našoj ljubavi. Tada se našoj vezi nije pridavao nikakav značaj. Nikoga nismo interesovali jer nismo pravili skandale. Sviđali su se meni mnogi pevači dok se nisam udala, ali više ih se i ne sećam.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track