Bajaga: Biće kriza ko 30 i neke
Foto: Long Plej

Bajaga: Biće kriza ko 30 i neke

Stars -
Vreme je po zvuku možda jedna od tvrđih pesma na novom albumu, sa dobrim gitarskim rifovima i moćnim bubnjem, kaže Bajaga

Bajaga i Instruktori objavili su danas novi radijski singl i video spot "Vreme", kojim najavljuju dugoočekivani novi CD album čiji je izlazak planiran za drugu polovinu maja.Spot je u podne prikazan premijerno na regionalnom MTV-iju, gde će biti eksluzivno emitovan narednih sedam dana, a od danas se može pogledati i na Jutjubu, ali isključivo preko zvaničnog kanala promoterske kuće Long Play, menadžmenta Bajage i Instruktora."'Vreme' je po zvuku možda jedna od tvrđih pesma na novom albumu, sa dobrim gitarskim rifovima i moćnim bubnjem. Sviram i usnu harmoniku na njenom početku, kao i na ostatku albuma. Pesma ukazuje na to da čovek mora biti svestan iskušenja svog vremena i onog koje tek dolazi", kaže njen autor Momčilo Bajagić.Prema Bajaginim rečima, režiser hrvatski Žare Batinović u spotu je "potpuno pogodio atmosferu i 'ušao' u pesmu", čiji stihovi upozoravaju da "biće kriza k’o trideset i neke, izgoreće sve šume, presušiće sve reke", odnosno "biće manje para, a biće više smeća".U spotu "Vreme", koji je radila Batinovićeva produkcijska kuća Urban Jungle Film iz Splita, brzo se smenjuju slike današnjice u kojoj život teče normalno, sa prizorima napuštenih zgrada i propalih proizvodnih pogona, sa brojnim prašnjavim i odbačenim predmetima."Umrli predmeti i objekti iz ne tako dalekog vremena, praćeni slikom u kojoj i kolori isto tako umiru", objašnjava režiser Batinović ono što vidimo u spotu, i dodaje: "Nažalost postajemo svjesni nekih vrijednosti tek kad ih izgubimo i sve šta nam ostaje su sjećanja na ta vremena. Ne znam šta je Bajaga imao u glavi kad je pisao pjesmu, ali mene je njeno slušanje vratilo u meni poznatu prošlost".

Pre svoje prve saradnje sa Bajagom i Instruktorima, Batinović ističe da je pregledao sve dosadašnje spotove beogradskog benda. I odmah je znao da će za Bajagu "uraditi nešto potpuno drugačije, onako više art usmjeren spot"."To sam mu i najavio i drago mi je šta mi je dao potpuno odriješene ruke u realizaciji. Moram priznat' da je osim Gibonnija i Olivera (Dragojevića), Bajaga jedini s kojim je bio užitak radit'. Iako moja snimanja izgledaju prije kao da smo išli popit' kavu nego nešto snimat', nadam se da se Bajagi i Instruktorima svidjela takva koncepcija rada. Brzinski, bez puno gužve i galame. Ekipa na snimanju: ja i producentica Marcella Zanki. Kao snimanje tv priloga, a ne muzičkog spota", kaže Batinović.

http://www.youtube.com/watch?v=P7AKNbtUW2E

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track