Jelena Rozga utajila porez?

Hrvatska estrada u panici

Jelena Rozga utajila porez?

Stars -
Poreska uprava traži od Jelene, Tompsona, Nena Belana, Maje Šuput i Džibonija da objasne poreklo imovine

Zaradili, a nisu prijavili.Hrvatskoj estradi se, što bi se narodski reklo, tresu gaće. Poreska uprava krenula je da saslušava sve one za koje sumnja da su imali veće prihode od prijavljenih.

Kako nezvanično saznaje riječki Novi list, na spisku su Marko Perković Tompson, Neno Belan, Džiboni, Jelena Rozga, Maja Šuput, te Marko Grubinić, alijas Modni Mačak, i Fani Horvat, žena splitskog gradonačelnika Željka Keruma. Svi oni pozvani su da do petka dođu u Poresku upravu kako bi objasnili zašto je imovina koju su stekli posle 2008. znatno veća od one koju su prijavili u poslednje četiri godine.

Prilikom davanja izjava bilo je onih koji su se pravdali da su im prijatelji pomogli pri kupovini vrednih nekretnina. Maja Šuput izvinila se što neće moći da se odazove pozivu, jer je poslom u Australiji.

Osim estradnjaka, poreski službenici ispitali su i mnoge lekare, advokate i poslovne ljude koji su državi prijavili skromne prihode, a istovremeno poseduju luksuzne kuće, stanove ili deonice.

Sada će Tompson, Džiboni i Jelena Rozga poreznicima morati da objasne poreklo imovine ukoliko se ispostavi da su stekli minimum 25 odsto više nego što su prijavili.

Džiboni: Niko me nije zvao

Džibonijeva menadžerka Lidija Samardžija tvrdi da pevač nije pozvan na razgovor.

- S nama niko iz poreske inspekcije nije kontaktirao - kazala je Lidija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track