DARA BUBAMARA: Završila sam francuski jezik na Sorboni
Foto: Damir Dervi

Lupila i ostala živa

DARA BUBAMARA: Završila sam francuski jezik na Sorboni

Stars -
Folkerka tvrdi da je uspešno završila školovanje na prestižnom koledžu u Gradu svetlosti koji godišnje iz Srbije upiše svega jedan odsto studenata

Dari Bubamari, po svemu sudeći, prija da bude izdvojena iz mase neškolovanih koleginica, pa se hvali da je završila francuski jezik na prestižnom univerzitetu Sorbona u Parizu.Folk zvezda tvrdi da je iskoristila to što godinama sa suprugom Milanom Kesićem i sinom Konstantinom živi u Gradu svetlosti da završi koledž na koji godišnje iz Srbije ima mogućnost da se upiše svega jedan odsto studenata, i to najboljih sa Beogradskog univerziteta.- Naravno da sam završila francuski jezik na Sorboni jer to može svako da upiše. Nemam samo osnovnu školu, kao što su neki pričali i pisali, već srednju saobraćajnu i naravno da želim uvek da radim na sebi. Prosto, ne možete da dobijete pasoš i papire ukoliko ne znate da pričate taj jezik. Ja sam savladala to i veoma sam ponosna - samouvereno se pohvalila pevačica.

Međutim, ima i nevernih Toma koji sumnjaju u njenu diplomu, pa se spekuliše da je na ovom koledžu nisu ni uzimali u razmatranje čim su joj videli biografiju.- Sad ste me slatko nasmejali. To neko hoće da me provocira, pa izmišlja laži i širi dezinformacije. Šta je tu čudno, tamo godinama živim i radim i zašto ne bih imala tako nešto. Ali ljudi kod nas su zavidni i šire svakakve priče na koje se ja ne obazirem, već gledam svoj život i karijeru, kojom i te kako mogu da se pohvalim - zaključuje pevačica.

Prevrću se u grobu... Mihajlo Petrović Alas, Veljko Vlahović i Oskar Davičo
Prevrću se u grobu... Mihajlo Petrović Alas, Veljko Vlahović i Oskar Davičo

Za neupućeneŠTA JE SORBONASorbona je univerzitet u Parizu koji je 1253. osnovao Robert de Sorbon. Prvo je podigao zgradu sa crkvom da bi olakšao teološke studije siromašnim studentima. Istaknuti studenti ovog univerziteta, između ostalih, bili su Mihajlo Petrović Alas, srpski matematičar, profesor Univerziteta u Beogradu, akademik Srpske kraljevske akademije i alas, Veljko Vlahović, narodni heroj po čijem imenu je nazvano naselje u Beogradu, nadrealista Oskar Davičo, profesor na Pravnom fakultetu Radomir Lukić i mnogi drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track