NIGOR EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Stoka došla da nameće svoju volju a kako je krenulo, nema nam spasa
Foto: Prt Tw

Iskreno

NIGOR EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Stoka došla da nameće svoju volju a kako je krenulo, nema nam spasa

Stars -
Njegov video je izazvao mnoge polemike, a onda se pevač izjasnio o mnogim stvarima sa kojima se danas susrećemo

Igor Lazić poznatiji kao Nigor postavio je na društvene mreže video snimak iz svog rodnog Kotora i time izazvao veliku pažnju javnosti.

Naime, on je ogorčen zbog stanja u Kotoru i time što se u svakom ćošku mogu čuti samo narodnjaci. Nakon ovoga, pevač je ekskluzivno za portal Kurira progovorio o svemu tome šta je želeo da poruči ovim snimkom, o današnjoj omladini, rijaliti programima i svemu što se svakodnevno može videti oko svih nas.

"Drago mi je da je moj snimak izazvao toliko veliku reakciju, uglavnom pozitivnu, osim naravno hejtera i nacionalista koji su moju reč "seljak" koju sam stavio u komentaru pod navodnicima drugačije protumačili, a znaju dobro na koga sam to mislio. Bilo je komentara," od od vas seljaka Crnogoraca se ne može živeti u Beogradu", "što si došao u Beograd, idi u tvoju Crnu Goru" itd,. To nema nikakve veze sa mojim video snimkomi, a pri tom pojma nemaju o mom poreklu, ali pravo da vam kažem zaboli me ona rabota", govori pevač i dodaje:

"Drago mi je što me svaki pravi Kotoranin podržao u ovom mom malom buntu koji je izazvao velike reakcije. Ovaj snimak koji sam pustio na tviteru, svakodnevnica je ne samo na Crnogorskom primorju, toga ima svuda u regionu."

Nigor kaže da svoj Kotor pamti drugačije, da je nekada bio simbol kulture ali da su se danas stvari promenile. Očigledno, to je ono što ovog pevača nervira.

"Ja sam rodjen u Kotoru,25 godina sam živeo u njemu i punih 20 živim u Beogradu. Pamtim Kotor kakav je nekad bio, predivan, nije bilo ni trunke kiča, primitivizma i stoke koja je dosla da nameće svoju volju mestu koji je vekovima bio simbol kulture u pravom smislu te reči. Opet krivim nas za to, jer smo to dozvolili ali eto barem ovako nekad može da se skrene pažnja na neke probleme. Druže, pa ne možeš mi i sve snage dok kuliram pored mora u 2 popodne pa do 8 uveče, kao najgora svadba ili karaoke skakati mi po mozgu sa turbo folk frekfencijama, ali nažalost to je tako, može se izgleda", sa setom u glasu govori Nigor i dodaje da mu ne smeta ni jedan pevač posebno ali da nas svakodnevno bombarduju raznim kosmičkim smećem.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Današnja omladina se mnogo razlikuje od njegove generacije. Kako kaže, često ih gledaju i krste se njihovim ponašanjem ali se nada da će se neki izvući iz ovog "broda koji tone".

"Mlade generacije su posle do đavola, neki su se srećom spasili sa tog broda koji je krenuo da tone pa će od njih i nešto možda biti u zivotu,nadam se. Ja sam generacija 1971., i hvala ti Bože što me tada stvori. Često mi vršnjaci komentarišemo ove mlade, u stvari nemamo komentara za njih, samo se krstimo i pitamo da li je ovo moguće."

Nigor je bio učesnik prvog serijala rijalitija "Farma" a evo kako je uopšte došlo do njegovog pojavljivanja tu i šta misli o današnjim rijalitijima.

"Bio sam učesnik prve farme jer je tada to bio izazov za mene, nešto po prvi put i drugačije. Drugari su me takoreći nagovorili na to govoreći, "što se ne prijaviš ti si stvoren za to?" Probao sam, nisam se obrukao, bio od početka do kraja ono što jesam i to su ljudi prepoznali, to je moja najveća nagrada. Ovo sada što gledamo, tj ja ne gledam, šta ima da vam pričam o tome, to je u stvari sve ono što sam vam malopre odgovorio, to je rijaliti (realnost) našeg stanja na ovim prostorima."

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Kada bi imao neke specijalne moći i kada bi mogao da deluje na promene u ovom svetu, Igor ne bi mogao da izabere koje bi tri stvari promenio.

"Kad bi bio neka sila, ne bih promenio tri stvari, promenio bih celi svet, krenulo bi opet sve od početka, od paramecijuma pa nadalje jer kako je krenulo nema nam spasa.", zaključuje pevač.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja