Skandal: Bulat uvalio staru pesmu

Grand festival

Skandal: Bulat uvalio staru pesmu

Stars -
Marko preksinoć otpevao numeru „Četiri sina“, koju je snimio pre godinu i po dana i izvodio je po klubovima

Prevara.Marko Bulat se pre dve večeri na trećoj kvalifikacionoj večeri Dijet plus Grand festivala publici predstavio pesmom „Četiri sina“, ali nije prošao u finale, koje se održava sutra. A da jeste, morao bi biti diskvalifikovan pošto je pomenutu numeru snimio pre godinu i po dana i uveliko je pevao u klubovima. Pravila festivala nalažu da se izvode samo pesme namenski rađene za tu manifestaciju.

Međutim, pevač tvrdi da zbog amaterskog i nejasnog video zapisa koji postoji na internetu ne bi mogao biti kažnjen i da se to moglo desiti samo u slučaju objavljivanja studijskog snimka.

- To je snimak koji je neko u kafani zabeležio telefonom. Da je postavljen studijski snimak, onda ne bih mogao da je izvedem na festivalu. Pa, nisam ja to okačio na Jutjub. Uostalom, najbolji test za novu pesmu jeste da je otpevaš u kafani i vidiš kako je ljudi tu prihvataju. A oni („Grand produkcija“, prim. aut.), da nisu hteli, ne bi je ni primili. Možda i zbog toga nisam ušao u finale. Pesma je osvežila treće veče, svi su sjajno reagovali - poručuje Bulat.

Da podsetimo, Saša Popović je grupu Trik FX zbog objavljivanja pesme „Epidemija“ na Jutjubu diskvalifikovao pre početka festivala.

http://www.youtube.com/watch?v=nYGW5Dtm43Y

Grand: Da smo znali, kaznili bismo ga

U „Grand produkciji“ kažu da nisu znali za ovu Markovu podvalu.

- „Grand produkcija“ nije imala informaciju da je Marko Bulat pesmu s kojom se takmičio na Grand festivalu već izvodio i da je ona objavljena na internetu. Da je pomenuta kompozicija po oceni žirija i gledalaca prošla u finale, podrazumeva se da bi nakon ovog saznanja bila diskvalifikovana, kao i njen izvođač - rekla nam je Vesna Milanović, PR „Grand produkcije“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja