MIMA ŠIJAČKI: Oliver Dragojević me je pokupio s plaže
Foto: Stefan Jokić

Nikad nije kasno

MIMA ŠIJAČKI: Oliver Dragojević me je pokupio s plaže

Stars -
Bio je smešan s onim starinskim ramom za naočare, ali nas je zasmejavao. Stekla sam druga s kojim sam i dalje u kontaktu

U premijernom izdanju šou-programa „Nikad nije kasno“ žiri i publiku svojim nastupom osvojila je Jasmina Mima Šijački (57), koja potiče iz čuvene dubrovačke porodice Jusić.Pevačica, koja je karijeru počela kao prateći vokal Olivera Dragojevića, nije u mladosti snimila album jer je mnogo nastupala i putovala po svetu.TurnejaPokupili su me s plaže i rekli: „Ideš na turneju.“ Nisam ni sanjala da ću sa samo 17 godina da pevam s Oliverom Dragojevićem. Moj najmlađi ujak je bio bubnjar u bendu Libertas i on je ugovorio saradnju s njim. Ušla sam umesto pevačice koja je bila trudna ili bolesna, više se ne sećam. Bila sam kao u bajci. Iz dana u dan u drugom mestu i kao da živim u Holivudu. Obišli smo svako mesto na moru od Ulcinja do Kopra", priseća se Mima.Ona kaže da joj je splitski morski vuk nikad nije dopadao kao muškarac."Nikad nisam bila zaljubljena u njega. Stekla sam tada druga s kojim sam do danas ostala u kontaktu. Bio je smešan s onim starinskim ramom za naočare. Oliver je veoma duhovit i zabavljao nas je, a tada je imao privatnih problema."Jasmina posebno pamti te godine jer se prvi put išla na noćno kupanje na moru."Imali smo koncert na Hvaru. Olivera i Josipu Lisac s bendovima niko nije hteo da primi na prenoćište za jednu noć. Otišli smo na neku plažu. Oliver je vikao da će zmije da izađu. Uplašila sam se. Oka nisam sklopila. Bilo je divno druženje. Prvi put sam se tada noću kupala u moru", priseća se Mima Šijački.

Zahvaljujući pesmi obišla svet... Mima sa koleginicama
Zahvaljujući pesmi obišla svet... Mima sa koleginicama

Peva i čuva unuke

Ona od takmičenja „Grand produkcije“, koje se emituje nedeljom na TV Prva, nema velika očekivanja, a uskoro će u šou programu nastupiti i njen suprug Jugoslav."Nemam imperativ da pobedim, već želim da me čuje šira publika. Trenutno uživam u čuvanju unuka, a obišla sam svet zahvaljujući pevanju. Nemam samo popularnost", zaključuje Mima.(LJ. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track