Gabi Novak: Koncert će biti kao vremeplov

Uoči nastupa u Srbiji

Gabi Novak: Koncert će biti kao vremeplov

Stars -
Novakova, Cetinićeva i Kesovija nastupiće 10. maja u niškom Domu vojske, 11. maja u Centru "Sava" i 13. maja u Srpskom narodnom pozorištu

BEOGRAD - Poznata hrvatska pevačica Gabi Novak izjavila je u susret koncertima sa Terezom Kesovijom i Meri Cetinić u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, da će to biti svojevrsni vremeplov kroz pesme koje su obeležile njihove karijere.

"To će biti vremeplov, od vina i gitara pa nadalje. Sve pesme koje su obeležile moju karijeru i formirale me, naći će se na repertoaru koncerta. Sve ono što znam da publika voli i očekuje od mene”, rekla je Novakova ne želeći da otkriva previše.

On je objasnila da je na ideju o zajedničkom koncertu tri poznate pevačice pre godinu i po dana došla njihova menadžerka Katarina Komarica. "Ona se pre godinu i po dana setila da okupi po svom ukusu tri pevačice koje bi priredile lep koncert u Zagrebu", objasnila je Novak.Umesto Cetinićeve, sa njima je tada bila Radojka Šverko, koja zbog bolesti neće moći da nastupi u Srbiji.

Novak je rekla da su koncert dugo pripremale, jer su imale finansijskih poteškoća, ali da je na kraju njihov nastup pod zajedničkim imenom "Dive" bio uspešan i da su napunile halu "Lisinski". "Znate kako je to danas, ako nemate zaleđinu i podršku ne možete jedan ovako veliki projekat da finansirate od prodaje ulaznica. Srećom ljudi su nam izašli u susret, prvenstveno Grad Zagreb, i koncert je bio veoma uspešan", objasnila je pevačica poznata po hitovima ”Još uvijek”, ”Kuća za ptice”, ”On me voli na svoj način”.

Novak je rekla da je koncept koncerta takav da će se one smenjivati na sceni. ”U Zagrebu smo imale i zajedničke numere, ali nažalost toga u Beogradu neće biti, jer umesto Radojke (Šverko) dolazi Meri (Cetinić)”, dodala je poznata interpretatorka šlagera i džez kompozicija.Novakova kaže da je već čula da vlada veliko interesovanje za njihove koncerte u Srbiji, što je raduje, i nada se lepom prijemu.

Novak, Cetinić i Kesovija nastupiće u pratnji orkestra pod vođstvom džez gitariste Ante Gela 10. maja u niškom Domu vojske, 11. maja u Sava centru i 13. maja u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.Očekuje ih još nekoliko nastupa u gradovima Hrvatske, a na jesen imaju poziv za gostovanja u Bosni i Hercegovini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track