Dejan Matić: Osećam da ću dobiti sina!

Intervju: Dejan Matić, pevač

Dejan Matić: Osećam da ću dobiti sina!

Stars -
Nisam od onih što kažu „nek je živo i zdravo, pa nek ide u vojsku“, ali nešto mi govori da će dete koje će mi se roditi u decembru biti muško

Krenulo ga u životu!Dejan Matić je osvojio drugo mesto na četvrtom Dijet plus Grandovom festivalu i nagradu za najbolji scenski nastup, a sumu od ukupno 15.000 evra planira da podeli sa svojim saradnicima!

U razgovoru za Kurir otkriva da mu je ovo berićetna godina, a poslovne uspehe ulepšaće venčanjem s Jelenom Lukić, s kojom početkom decembra očekuje i prinovu.

- Nešto mi baš ide u poslednje vreme! Jedan moj dobar prijatelj iz Toronta pitao me je šta očekujem od finala, a ja sam mu rekao da očekujem nagradu za scenski nastup i plasman među prva tri mesta. To se i desilo! Planiram da podelim novac s mojim saradnicima i baš mi je drago što je tako ispalo, jer zaista su svi maksimalno profesionalno odradili svoj deo posla. Ono što meni preostane uložiću u album na kom radim.

♦ Pobeda ti je za dlaku izmakla!

- Ne gledam ja to tako! Na prvom Grandovom festivalu nisam osvojio nijednu nagradu za pesmu „Niko i neko“, a ona mi je totalno promenila karijeru. To je ono što je moj cilj. Možemo mi da imamo sto nagrada u vitrinama, a šta vrede ako sedimo kući i ne radimo. Mislim da će i pesma „Ne zameri“ zaživeti, postati hit, kao uvertira za album koji objavljujem na jesen.

Kako je bilo u bekstejdžu tokom finala Grand festivala?

- Napeto! Ja sam takmičarskog duha i prijalo mi je uzbuđenje tokom glasanja. A svi znamo kakav je Adil pevač, to prvo, onda da je sjajan dasa, dobar i kulturan, a opasan muzičar! Tako da njegova pobeda nije iznenađenje. Imao je sjajnu pesmu i sjajan nastup. Zasluženo prvo mesto... Inače, najveća pobeda i nagrada nam je, kao što i Adil kaže, to što nije bilo kolege koji nam nije čestitao. U bekstejdžu sam, svaki put kad dobijem dvanaest poena i kad se prolomi aplauz, imao utisak da je svako od njih dobio dvanaest poena, tako su se radovali. Iskreno, bez sujete. I sam sam takav, zato sam se iskreno obradovao Adilovoj pobedi. Ne može da mi bude krivo kad takav čovek i takva pesma pobede!

Nije li čudno što nisi dobio nijedan poen od SMS glasanja?

- Pa sad, ja ne znam ni s koliko glasova se dobija uopšte taj jedan poen... Možda bi i moglo da bude čudno ako smo Adil i ja vodili po broju pregleda na Jutjubu, a posle meni nije došao nijedan glas od publike... Ali, što kaže moja pesma - ne zameram!

Adilu i tebi sve nešto slično ove godine. Uspeh na festivalu, najava ženidbe...

- Krenulo nas! Možda ćemo sad tako i svadbe da pravimo. On prvi, ja drugi...

Da nećeš ipak ti prvi? Kurir je već pisao da ćeš postati tata!

- Postaću, oko Nove godine! Zapravo, nešto ranije - u decembru, početkom decembra...

A kad će svadba?!

- Ne znam. Kod mene nema kad stoji - stoji, a kad krene, onda krene sve! I sad sam totalno u haosu što se tiče organizacije, promovisanja pesme, emisija, nastupa... Eto, malo me to poremetilo...

Pa, može Jelena da organizuje svadbu...

- Može, ali šta ako ja nisam tu?! Ako me nema tog datuma koji ona isplanira... Moraće to ipak spontano, jednog jutra kad se probudim i kažem - hajmo! Šalu na stranu, za mene svi kažu da sam dobar organizator, tako da ću i to sve na vreme organizovati.

Šta bi više voleo, sina ili ćerku?

- Ne znam zašto imam taj osećaj, ali mislim da će biti sin! Mada, nisam od onih što kažu „nek je živo i zdravo, pa nek ide u vojsku“, to ne! Naprotiv, ćerke su čak privrženije očevima nego sinovi, tako da mi uopšte nije bitno, ali neki osećaj imam da će biti sin!

Tvoj brat Saša je takođe rekao da planira sina posle koncerta u Beogradu. Takmičite li se ko će pre?

- Znaš šta, obično ko nešto planira, bude kontra, tako da će imati i treću ćerku (smeh).

Da li su te roditelji forsirali da se oženiš?

- Pa, jesu, jesu... Ali uvek kažem - nikad ništa nisam radio po svaku cenu, a kamoli to! Odlučio sam se na taj korak kad sam shvatio da imam nešto kvalitetno, a ne da to radim radi reda. Jelena i ja smo prijatelji godinama, pa je to prijateljstvo preraslo u nešto više... Pronašli smo se i to je to! Ne traje to dugo, nekih pet, šest meseci... Ali, mislim da će potrajati dugo.

Saša i ja nemamo vremena za svađu!

Dejan kaže da mu je brat velika podrška i da se na njegov sud uvek oslanja!

- Kod Saše nema lošeg, kod njega je sve ili dobro ili odlično! Tako i sad, čim nije imao komentar na moju pesmu, znao sam da je dobra, zapravo odlična. Čim je čuo da sam prošao u finale, u pola četiri ujutru me je pozvao da mi čestita i nije imao nikakve zamerke. To mi je mnogo značilo.

Postoji li nešto oko čega se kao braća i dan-danas posvađate?

- Toliko posla imamo da, ne daj Bože, kad bismo se posvađali, ne znam kad bi imali vremena da se pomirimo (smeh).

Odlažem koncert zbog prinove!

- Kad planiraš koncert u Beogradu?

- Imao sam neku ideju da posle albuma na jesen, negde pred zimu napravim i koncert, ali sad će biti drugih obaveza oko prinove, pa ćemo morati to da pomerimo malo... Nisam pristalica da se pravi koncert s jednim ili dva albuma, a već četiri albuma. Sa dosta hitova je i dovoljno za dobar koncert u Beogradu. Znam samo da ne bih pravio koncert i pevao tuđe pesme.

Pesma „Niko I neko“ nije osvojila nijednu nagradu na prvom Grandovom festivalu, ali mi je promenila karijeru I podigla me nekoliko stepenika više

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track