Najnovije vesti

FRONTMEN AMADEUS BENDA: Obožavateljkama ne smeta moja žena!
Foto: Dado Đilas

Intervju Bojan Tasić Džaja

FRONTMEN AMADEUS BENDA: Obožavateljkama ne smeta moja žena!

Stars
00:32h
Pevač Amadeus benda kaže da su se toliko sprijateljili sa svima iz vlasti da im pola Vlade daje pare za video-klipove, a nove kolege ne smatra konkurencijom jer, iako su mlađi, nisu popularniji od njih

Pevač Amadeus benda Bojan Tasić Džaja na početku karijere bio je san mnogih devojaka, koje su u hordama dolazile na njihove nastupe, ali otkako se oženio, potpuno se povukao u ilegalu. Sada još ređe govori za medije i uvek čeka dobar razlog, a to je ovog puta novi album, koji je bend objavio prošle nedelje, posle diskografske pauze od četiri godine. Međutim, ta pauza, kaže Džaja za Stars, nije uticala na njihov posao, pa su tako nastupali i držali koncerte širom sveta.- Čekali smo da se poklope sve kockice, pa da onda izdamo album. Publika je mogla da čuje tri nova singla, koji su odlično prošli. Mi smo u međuvremenu radili, nastupali, putovali širom sveta.Poslednjih godina pojavilo se mnogo novih bendova na muzičkoj sceni. Ima li rivaliteta među vama?- Nema uopšte, verujte. Sale iz Tropiko benda i ja smo dugogodišnji drugari, sigurno se znamo 20 godina. Oni su iz Leskovca, kao i mi, tako da se poznajemo od detinjstva. To isto mogu da kažem i za Leksington bend, iako njih poznajem kraće. Amadeus stvarno ima korektan odnos sa svim kolegama i mogu reći da se i privatno s mnogima baš družimo.Rekao bih da su vas ti mlađi bendovi ipak pretekli po popularnosti?- Normalno je da kada se pojavi neki dobar bend ili izvođač, na početku karijere ima više medijskog prostora i pažnje, ali to ne mora da znači da ima i više popularnosti.Šta misliš o pojavi ženskih bendova, kao što su Ministarke?- To je super fora, odlične su. Devojke stvarno fantastično sviraju, zvuče maksimalno dobro i to je najbitnije za ovaj posao. One su u prednosti zato što su prvi ženski bend u Srbiji, to im još jedan plus više.Primetno je da ste poslednjih godina mnogo više patriotski orijentisani, kroz muziku i spotove. Kako se javila potreba da to javno ispoljavate?- To se desilo posle pesme „Moja zemlja“. To jeste ljubavna pesma, ali imala je malo drugačiju konotaciju kod publike. Taj naš patriotizam uglavnom se tumači pogrešno, iako mi jednostavno hoćemo da pokažemo da volimo svoju zemlju, kao što poštujemo i druge.Već pet godina u braku si sa Milicom, nema te u medijima. Da li sada imaš manje obožavateljki?- Nikada mi nije bilo važno koliko obožavateljki imam, pogotovo da li ih imam manje otkako sam oženjen. Hoću da kažem da to uopšte nije merilo popularnosti i nečijeg uspeha. Mislim da rezultati, priznanja publike i hitovi, najbolje govore o tome koliko je ko tražen i popularan, a Amadeus je i te kako tražen.Koji su to najvažniji saveti koje ćeš dati svom detetu?- Da bude vredan, radan, pošten i odgovoran. I da uvek veruje u to što radi.

Fotka koja je uzburkala javnost… Kod predsednika Nikolića Foto: Printscreen Facebook
Fotka koja je uzburkala javnost… Kod predsednika Nikolića Foto: Printscreen Facebook

Kafa kod Tome im preselaNEMAMO PRIVILEGIJE KOD PREDSEDNIKAU junu ove godine kao bomba odjeknula je vest da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao Amadeus bend. Upravo tako su napisali amadeusovci ispod fotografije sa predsednikom na Fejsbuk profilu.- Rekao bih da je tu došlo do malog nesporazuma i igre reči, ali nema veze. Ne bih sada da se vraćam na to, neka ostane tako.Zašto sada ne kažeš o čemu je reč?- Bilo je raznih priča, kako smo mi dobili pohvalnicu i orden od predsednika Nikolića, a to nije istina. Mi smo samo otišli na prijem u predsedništvo i družili se s njim oko pola sata. Iskreno, nama je bio prijatno dok smo razgovarali sa predsednikom Nikolićem. To je velika čast za nas. Popili smo kafu zajedno i pričali o našem humanitarnom radu, što je on posebno pohvalio.Da li je bilo zavidnih kolega nakon vaše posete predsedniku, da li ste čuli neke negativne komentare?- Zaista nisam primetio da su nam kolege zavidele zbog prijema kod Tomislava Nikolića. Mislim da uopšte nema razloga da nam zavide jer to ne znači da mi sada imamo neke privilegije ili slično. Prosto, pozvani smo na prijem zbog naših brojnih humanitarnih akcija.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...