ANA BEKUTA: Mrki ne pada na pamet da me ženi
Foto: Damir Dervišagić

Intervju

ANA BEKUTA: Mrki ne pada na pamet da me ženi

Stars -
Popularna pevačica kaže da joj ni na kraj pameti nije bračna zajednica s Milutinom Mrkonjićem jer im je i ovako lepo i ne razume zašto sada svi očekuju njihovo venčanje

Jedna od najtraženijih pevačica na domaćoj folk sceni ostavlja veoma dobru godinu iza sebe: održala je spektakularan koncert u Sava centru, u žiriju je najgledanijeg muzičkog šou-programa „Zvezde Granda“, a ljubav s bivšim ministrom Milutinom Mrkonjićem ne samo da i dalje traje već je sve jača i jača. Iako se šuškalo da njih dvoje planiraju venčanje, Ana u novogodišnjem intervjuu za Stars otkriva da o tome nikad nije razmišljala.U jednom intervjuu ste rekli da ste vi i Milutin prošli kroz veliku medijsku hajku. Ko je vodio hajku protiv vas dvoje, kome ste smetali?- Smetamo sitnim, zavidnim dušama, umišljenim veličinama, preambicioznima bez pokrića, nekim bivšim ljudima, polusvetu. Mrski smo onima koji više priželjkuju tuđu nesreću nego svoju sreću. A ima i onog čuvenog: šta li sam ti to dobro učinio da me toliko mrziš?Da li vi i Milutin planirate venčanje u narednoj godini?- Ma nas dvoje uopšte nismo razgovarali o tome, to nam nikad nije bila tema! Nama je lepo iovako, ne znam zašto sad svi očekuju da se nas dvoje venčamo.Zbog čega? Možete li sebe da zamislite kao mladu?- Ali ja uopšte neću da se udajem za Milutina! Kad bismo se nas dvoje venčali, to bi pokvarilo našu sreću. Ne bi više ništa bilo kao pre.

Znamo da se Milutin razume u dobru muziku i da je voli, a koliko se vi razumete u njegov posao, u politiku? Pratite li uopšte dnevna politička dešavanja?- Naravno da pratim šta se dešava u zemlji i inostranstvu, neinformisana nisam, ali i daleko sam od toga da postanem ekspert. Verujem da je politika suviše važna i odgovorna profesija da bi u njoj bilo toliko amatera. U svakom slučaju, nije to moja šolja čaja, nije to moja strast. Dovoljan je jedan vrhunski političar u kući.Pojedinci se šale da ste postali zavisni od društvenih mreža i novih tehnologija uopšte. Ima li istine u tim šalama?- Zaista nema. Zavisnost bilo koje vrste strana je mojoj prirodi. Kao što sam više puta naglašavala, moj zakon je umerenost. Što se novih načina komunikacije tiče, ponašam se u skladu sa zahtevima vremena. Ne živim pod staklenim zvonom, nikad nisam težila samoizolaciji i internet je sastavni deo moje svakodnevice, onoliko koliko je prisutan u životu većine ljudi.Da li ćemo i kad Anu Bekutu videti u nekom rijalitiju? Kakav je vaš stav o takvim televizijskim projektima?- Mnogo je izjava dato na temu ove moderne zaraze, a moje mišljenje ne bi doprinelo izoštravanju slike i ne verujem da nekoga zanima šta mislim o svemu tome. Mudriji bi rekli: i to će proći.

Šaban Šaulić izjavio je da takmičenje „Zvezde Granda“ u poslednje vreme podseća na rijaliti program. Slažete li se s njim?- Verovatno je to lakonski rekao, ne verujem da je baš pravio uporednu analizu. Što se mene tiče, još nisam prezasićena ovim formatom, pre svega namenjenim afirmaciji mladih talenata, i smatram ga zanimljivim iskustvom.Kako ćete provesti novogodišnje praznike?- Uvek nađem vremena i za nastupe i za porodicu. Moj posao prate dobra atmosfera i dobre vibracije, pa mi novogodišnje tezge ne padaju teško. Obično se odlično provedem radeći, okružena dragim ljudima i iskrenim poštovaocima, a onda se srećna vratim kod mojih najdražih, kod unučića.Prate li unuci vaš rad, daju li vam neke sugestije, kritike, pohvale?- Oni su vrlo zadovoljni mojom karijerom i ponosni na sve što radim. Malo kad mi upućuju negativne kritike, ali bi voleli da češće pevam pop muziku zato što smatraju da je to moj adut koji sam zapostavila.

Na sukob sa Zoricom stavila sam tačku!Pre mesec dana Zorica Brunclik je napustila snimanje jedne novogodišnje emisije iznervirana kašnjenjem Ane Bekute, a njen gest Bekuta je prokomentarisala rečenicom: „Boli me uvo za Zoricu!“Mediji su jedva dočekali rat u najavi dve bivše koleginice iz žirija „Zvezda Granda“, pa su nedeljama bile na naslovnim stranama. Izgleda da su se strasti malo smirile jer naša sagovornica nije ima ružnih reči za Brunclikovu.

- Na sukob sa Zoricom Brunclik sam stavila tačku. Rekla sam šta sam imala i nema tu više materijala ni za kakvu senzaciju. Uostalom, ja nisam ni bila inicijator nikakve pompe. Mislim da je vreme da i mediji završe s tom pričom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track