NIJE ŽIVOT JEDNA ŽENA: Miroslav Ilić na sudu zbog utvrđivanja očinstva?!
Foto: Nemanja Pančić, Dado Đilas

DNK

NIJE ŽIVOT JEDNA ŽENA: Miroslav Ilić na sudu zbog utvrđivanja očinstva?!

Stars -
Saga o pevaču Miroslavu Iliću i njegovoj bivšoj ljubavnici Mirjani Antonović, koja tvrdi da sa njim ima vanbračnog sina Devina, konačno će dobiti epilog.

Naime, pred srpskim sudstvom navodno je pokrenut postupak za utvrđivanje očinstva, nakon čega će DNK uzorak od Devina biti uzet u Americi, a Miroslavu bi to trebalo da urade u našoj zemlji.

"Postupak koji je pokrenut pred srpskim sudom prosleđen je Ministarstvu pravde od kojeg se traži da se zahtev za utvrđivanje očinstva prosledi u Ameriku. Tamo bi trebalo da se DNK anliza uradi Devinu, zapravo da se od njega uzme uzorak, dok bi naš sud trebalo da od Miroslava Ilića traži njegov uzorak. Nakon toga bi se uporedili materijali, kako bi se utvrdilo da li su kompatibilni", rekao je naš izvor upoznat sa čitavim postupkom.

"Od svih sudskih postupaka utvrđivanje očinstva je najjednostavniji i ne vidim razlog zašto se u ovom slučaju ide zaobilaznim putem. Apsolutno nema potrebe da se meša Ministarstvo pravde, jer taj dečko može redovnim putem da podnese tužbu protiv čoveka kojeg smatra ocem, uz predlog da se izvrši veštačenje putem DNK analize. Sudstvo bi tužbu dostavilo Miroslavu i ukoliko se usvoji predloz za veštačenje, onda bi jedan i drugi otišli u Institut za biološka istraživanja, gde bi dali svoje uzorke koji bi se uporedili. Rezultati su gotovi za dve do tri nedelje i vrlo jasno pokazuju da li je neko nečiji otac ili ne", rekao je advokata Nebojšu Perovića.

Kako bi proverili da li mu je stigla tužba i šta misli o postupku koji mu predstoji pozvali smo Miroslava Ilića, koji nije bio raspoložen da priča na tu temu.

"Ne zanima me", rekao je pevač i pre nego što je saslušao pitanje do kraja i spustio slušalicu.

Sa druge strane, pevačeva bivša ljubavnica nedavno je objasnila zašto je Devin morao i nju da tuži, kao i čoveka koji ga je prijavio kao svoje dete. Ona je ujedno pokrenula potpisivanje peticije za izmenu Zakona o utvrđivanju očinstva u Srbiji jer, kako kaže, jedino kod nas DNK analiza nije obavezna.

Foto Kurir
Foto Kurir

"Ne samo da zakon Srbije zahteva da se tuži i majka kad se utvrđuje očinstvo, već ni pravosuđe nema moć da naredi DNK analizu. U ovom slučaju, pošto je Miroslav upućen u taj zakon najavio je u medijima da odbija DNK analizu. Sud može samo da ga zamoli, ali ne može da ga natera. Pod tim okolnostima pozivaju se svedoci, sud uzima u obzir priložene dokaze i sličnosti deteta. Sav moderni svet je odavno uveo obaveznu DNK analizu za utvrđivanje očinstva u nameri da spreči emotivne povrede deteta, i ovakav haos koji mi, a i mnogi drugi, doživljavamo. Da se ovo odigralo u Americi, Miroslav bi odavno bio priveden. Pretpostavljam da zbog toga izbegava nastupe po toj zemlji", istakla je Mirjana.

Foto Nemanja Pančić
Foto Nemanja Pančić

Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja