NEZAMENLJIV: Toma Zdravković nema naslednika!

Jedan jedini

NEZAMENLJIV: Toma Zdravković nema naslednika!

Stars -

Pevači smatraju da su mnogi pokušavali da liče na legendarnog kantautora, ali nisu uspeli u tome

Estrada je složna u jednom - Toma Zdravković nema naslednika! Oni smatraju da je legendarni pevač, koji je preminuo pre 25 godina, jedinstven i nezamenljiv.

Jedan od onih koji je snimio dve Tomine pesme je Aco Pejović. I on smatra da se Tomin naslednik još nije pojavio.- Ima dosta pevača koji fantastično pevaju Tomine hitove, ali nijednog ne mogu da izdvojim. Toma je legenda i teško je nadmašiti ga. On je jedan jedini, neponovljiv - kaže Pejović.

Snežana Đurišić tvrdi da je Toma bio veliki čovek, ali da danas takvih kolega više nema.

- U „Zvezdama Granda“ smo imali dečka čija interpretacija liči na Tominu. Međutim, Toma je nezamenljiv. Upravo se iz tog razloga prave koncerti i obeležavaju godišnjice na kojima se pevaju njegove pesme. Bila sam prisutna na svim tim koncertima i uvek mi je čast da otpevam neku njegovu pesmu. Zdravković je uvek postojao i uvek će postojati, a njegove pesme biće žive dokle god bude ovog sveta - kaže Đurišićeva.

Novica Zdravković
Novica Zdravković

Tomin brat Novica Zdravković smatra da su mnogi pevači uspeli u životu upravo zbog toga što im je pokojni pevač bio uzor.

- Svaki narod ima neku svoju muzičku legendu, a to je kod nas Toma. Imamo mi dosta muzičara kojima je on bio uzor. Oni su sad uspešni. Bora Đorđević, Bajaga, Đorđe Balašević, Zvonko Bogdan, Haris Džinović, Lukas. Svi su oni dobri u tome što rade i da nekima od njih Toma nije bio uzor, možda i ne bi bili toliko uspešni. Ipak, Toma je jedan - kaže Novica.Povodom obeležavanja dve i po decenije od Tomine smrti, 28. septembra, u Kombank areni biće upriličen koncert njemu u čast, na kojem će nastupiti više od 20 pevača s prostora bivše JugoslavijeM. D.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track