Gde su bili junaci Otvorenih vrata

Nastavak kultne serije

Gde su bili junaci Otvorenih vrata

Stars -
Ponovo nam se vraćaju devedesete! Ovoga puta kao priča o „čudacima“ sa Čubure

Ponovo otvaraju vrata!Jedna od retkih stvari po kojima se mnogi sa zadovoljstvom sećaju devedesetih je TV serija „Otvorena vrata“, koja će uskoro dobiti svoj nastavak. Ova kultna serija, nastala 1994. godine, prikazuje život savremene građanske porodice na beogradskoj Čuburi koja se bori sa svakodnevnim problemima „običnih“ ljudi u 34 epizode.

Katarina Andrejić Cakana je vajar, a njeno najbizarnije delo je skulptura Josipa Broza Tita s tri glave i usisivačem; pored njega je i ogromna muva napravljena od metalnih delova. S njom u stanu žive i njena deca Vojkan i Milica, brat Svetislav zvani Bata, kao i njegova ćerka Ana. Njima u posetu redovno dolaze komšinica Angelina Savić i Milorad Ugrinović, alpinista koji je zaljubljen u Cakanu. Njen bivši muž Dragoslav Jakovljević na sve načine pokušava da je vrati.

Glavne uloge u seriji tumačili su Vesna Trivalić, Bogdan Diklić, Milan Lane Gutović, Nikola Đuričko, Bojana Maljević i Sofija Jović.

Kao jedan od autora serije potpisuje se i Biljana Srbljanović, koja će raditi na nastavku „Otvorenih vrata“.

Sofija Jović

U seriji „Otvorena vrata“ tumačila je ulogu Milice Jakovljević, Cakaninu ćerku. Posle završetka serije ona nije nastavila da se bavi glumom, već je otišla u SAD, gde je upisala studije pozorišne režije u Njujorku. Završila je i studije psihologije na univerzitetu Long Ajlend, a sada radi doktorsku disertaciju.

Bojana Maljević

Glumica, danas najpoznatija po svom aktivnom delovanju na društvenim mrežama.

Milan Lane Gutović

Filmski je i pozorišni glumac. Od ‘95. godine do danas glumio je u „Dobro veče, deco“, „Kod lude ptice“, „Ne može da škodi“, „Imam nešto da vam kažem“, „Ono naše nekad što bejaše“, „Šesto čulo“, „Bela lađa“. Takođe je imao i voditeljski angažman na televiziji Foks, vodio je rijaliti šou „Parovi“, a oprobao se i u politici.

Vesna Trivalić

Mnogi je smatraju jednom od najdarovitijih glumica i komičarki. Po završetku serije glumila je u mnogim filmovima, kao što su „Do koske“, „Spasitelj“, „Rane“, „Lajanje na zvezde“, „Munje“, „Život je čudo“, „Mi nismo anđeli 2“, u serijama „Vratiće se rode“, „Ono kao ljubav“, „Mile protiv tranzicije“, „Porodično blago“.

Nikola Đuričko

Glumac, muzičar i voditelj. Posle „Otvorenih vrata“ glumio je u filmovima „Do koske“, „Lajanje na zvezde“, „Nebeska udica“, „Munje“, „Nataša“, „Mrtav ladan“, „Zona Zamfirova“, „Kordon“, „Pljačka Trećeg rajha“, „Ivkova slava“, „Sedam i po“, „Kao rani mraz“, „U zemlji krvi i meda“ i u serijama „Montevideo, bog te video“, „Vratiće se rode“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track