ANA BEKUTA KONAČNO PRIZNALA: Evo čime je Milutin Mrkonjić osvojio pevačicu
Foto: Dragan Kadić

Posle nekoliko godina

ANA BEKUTA KONAČNO PRIZNALA: Evo čime je Milutin Mrkonjić osvojio pevačicu

Stars -

Jedna od najpopularnijih pevačica narodne muzike Ana Bekuta otkrila je čime ju je Milutin Mrkonjić osvojio, da li postoje prijateljstva na estradi, ali i kako komentariše psovke u današnjim hit pesmama.

Ana Bekuta može da se pohvali sa mnoštvom hitova u kojima već godinama uživaju sve generacije. Iako ima pregršt pesama zbog kojih se gotovo svakodnevno druži sa svojom mnogobrojnom publikom, pevačica je istakla da je njen novi album u finalnoj fazi i da postoji mogućnost da ga publika prvi put čuje na velikom solističkom koncertu."Verujem da moja draga publika sa nestrpljenjem očekuje koncert. Album je skoro spreman i može da se desi da njegova promocija bude na samom koncertu. Iako sam mnogo radila protekle sezone, bila sam vredna i po pitanju novog albuma", ističe Ana koja sasvim iskreno govori da na estradi i dalje oseća ljubomoru i sujetu od strane pojedinih kolega.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

"Laž bi bila kada bih rekla da toga nema, ali umem da "iskuliram" takve talase i da pružim ruku. Surevnjivost je najteža za onoga ko je emituje. Muka je to. Na sreću, ne patim od zavisti i žalim one koji od nje boluju", otkriva Ana.I dok jedni tvrde da na estradi ne mogu postojati prava prijateljstva, Bekuta sa ovom tvrdnjom, ipak, nije saglasna.

"Postoje prava prijateljstva na estradi, kao i na svim drugim poljima. Ima i lažnih, dabome. Družim se s ljudima iz različitih profesija, socijalnih i intelektualnih miljea, mladima, starijima, uspešnim i manje uspešnim, ali su im plemenitost, lojalnost i solidnost karaktera zajedničke osobine", kaže pevačica i ističe da na domaćoj muzičkoj sceni postoje mnogi mladi pevači koji zaslužuju poštovanje starijih kolega.

"Mnogo ih je i neću nikoga da izdvajam, da se ne ogrešim. Pogledajte samo koliko ih je lepih, darovitih, harizmatičnih, posebnih". Sve češća pojava na muzičkoj sceni jeste da domaći pevači, po uzoru na planetarno popularne kolege, opsuju u svojim pesmama koje su hit među omladinom. Budući da su Anini stihovi znatno drugačiji, zanimalo nas je kako ona komentariše ovaj fenomen."Omladina je uvek pametnija od onih koji pokušavaju da joj podvale rog za sveću. I ova generacija prepoznaje marifetluke trgovaca koji prodaju kič. S druge strane, ne treba biti isključiv kad je u pitanju sloboda izraza. Bora Đorđević, na primer, ume da psuje s pokrićem i sa stilom, odnosno da psovkama začini svoju poeziju. Psovka je katkad vickast ukras, poželjan bunt, opravdan krik. Setite se Ljube Tadića u antologijskom finalu filma "Marš na Drinu". Ipak, ni u licemernoj korektnosti ne treba preterivati. Šund je šund i sa stotinu cenzura i niko ga neće pobrkati sa umetnošću", rekla je Ana svoje iskreno mišljenje o novom trendu.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Ana je veoma aktivna na društvenim mrežama i uočava mnoge prednosti ovakvog vida komunikacije.

"O zanimljvosti bi se dalo raspravljati, ali nesumnjivo jesu korisne. Štede vreme i ostavljaju mogućnost da se odvoji bitno od nebitnog", ističe Ana i otkriva koju društvenu mrežu, ipak, najviše voli.

"Slike su varljive i njima možete nešto da poručite, ali i ne morate, dok iza svake objavljene reči stojite. Tviter, dakle", priznala je Ana. Zvezda narodne muzike često obraduje svoje pratioce selfi fotografijama čiji je inicijator često njen emotivni partner Milutin Mrkonjić. Fotografisanje jeste nešto što je u opisu njenog životnog poziva, te joj to ne pada teško.

"Slikanje je sastavni deo mog posla i ne bežim od njega, ali ga najčešće, ipak – podnosim, osim ako nije proisteklo iz neke privatne situacije", ističe Ana, koja se umorila od ponavljanja priča o tome kako je upoznala svog emotivnog partnera. Ipak, pevačica je otvoreno ispričala koje osobine Milutina Mrkonjića su je oborile sa nogu."Milutin me je osvojio vulkanskom energijom, muškim magnetizmom, odvažnošću, ogromnim iskustvom, duhovitošću, šarmom, svestranošću, samouverenošću i time što je ostvaren čovek koji zna kako da dobije ono što želi. I da parafraziram Sandru Bulok: "Zaljubila sam se u njegov odnos prema meni" iskrena je Ana.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

(Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track