BOSANAC OPLEO PO STARLETAMA: Mica Trofrtaljka je bila sprdnja, a ove danas se samo skidaju
Foto: Damir Dervisagic

Staniji neće da pravi pesmu

BOSANAC OPLEO PO STARLETAMA: Mica Trofrtaljka je bila sprdnja, a ove danas se samo skidaju

Stars -

Dragan Stojković Bosanac koji je tokom četiri decenije duge karijere radio sa našim najvećim zvezdama! Bosanac kaže da se raduje novoj sezoni u Zvezdama Granda, te da je promene u žiriju dočekao sa velikim uzbuđenjem.

“Već sam šest godina u žiriju i fino mi je. To mi je kao izvesni vid relaksacije, ali i prilika da u najgledanijoj emisiji tog tipa kažem ono što mislim i znam, da se čujem, i na kraju budem izložen sudu javnosti.”

Da li će i ove sezone doći do konflikata i neprijatnih situacija između članova žirija?“Vrlo je moguće, s obzirom na to da smo veoma emotivni i da ne dogovaramo našu komunikaciju u toku snimanja emisije. Bez obzira da li tu situaciju kamera zabeleži ili ne, taj stres ostaje, ali obično takve situacije idu na štetu onoga ko ima duži jezik".

Aleksandri Prijović predviđaju da će uskoro stati rame uz rame sa najvećim zvezdama…"Ona je bila vrlo talentovana, jako lepo peva, međutim, imala je veliku sreću ili nesreću da na početku svoje karijere ubode takav hit kao što je pesma Za nas kasno je. Kad ubodeš takvu pesmu, šta onda posle nje?! Hit pevač nije onaj koji ima jedan hit, već onaj koji svakom novom pesmom diktira parametre kako treba dalje. Njena druga pesma već nije hit, a prva je pobrkala račune i velikim pevačima. Ceca diktira modu, pevačku i muzičku, diktira i Lukas. Kada sa svojim pesmama postaneš vodilja za sledećih 20 albuma koje drugi kopiraju, to je znak da si uspeo".

Foto Damir Dervišagić
Foto Damir Dervišagić

Milica Pavlović puni klubove, a mnogo je osporavana tokom takmičenja.“Puni, ali ima jedna stvar koju tokom takmičenja plasiram. Kada vidim da neki pevač ima potencijala, podignem lestvicu kritike da bi on bio još bolji. Najgore je kad kažem da nemam šta da komentarišem, jer ja kasapim da se tako izrazim, one koji imaju potencijala, a Milica nije uzalud tu gde jeste.”

Foto Marina Lopičić
Foto Marina Lopičić

Da li biste i Staniji napravili hit pesmu?"Nema o tome govora, isključivo sarađujem sa pevačima, a sa starletama i nekakvim ljudima koji ne pripadaju muzičkom svetu ne! Nema tih para da sarađujem s njima. U moje vreme Mica Trofrtaljka je bila sprdnja, ali šta je onda ovo danas! Ma skini se ti gola koliko hoćeš, ali otpevaj pesmu kako valja. Onaj ko dobro peva, on se ne skida, to je jasno kao dan!", rekao je za Star.

Pisalo se o tuči između vas i jednog člana žirija…"Pa to ćemo tek videti ko je koga tukao. (smeh) Nastavak sledi, možda u nekim drugim novinama odmah nakon ovog mog intervjua".

Zorica Brunclik sada je u "Pinkovim zvezdama". Mnogi veruju da će upravo ona biti glavni majstor za šou."Ne bih pravio projekciju nečega što još nisam video i što narod još nije ocenio. Želim joj da bude zabavna i da dobro peva kao što je pevala i do sada, a ja eventualno mogu da joj obećam da ću joj uraditi pesmu ako bude dobra!"

Snežana Đurišić se nedavno pohvalila da je ona muzički urednik "Zvezda Granda". Da li ste možda vi očekivali to mesto?"Muzički urednik treba da uređuje muziku. Zvezde Granda su privatna firma i diskreciono pravo vlasnika je da bira svog pomoćnika. Na to samo neko ko je ljubomoran može da reaguje u nekom negativnom kontekstu. Snežana je muzički urednik po Popovićevom pozivu i meni to ne smeta. Nisam o tome ni razmišljao, ja sam u stalnom radnom odnosu na RTS-u preko 30 godina".

Foto Damir Dervišagić
Foto Damir Dervišagić

Nedavno ste dobili povelju rodnog grada Konjica. Jeste li ponosni?"Što se Konjica tiče, to je laskavo priznanje i emotivni momenat, jer teško je postati kmet u svom selu, a ja sam eto postao. Svima se zahavaljujem, građanima, vijećnicima Opštine i gradonačelniku Bubalu. A sve kreće iz Beograda i jako je teško ako nisi tu.”

Prošle sezone bilo je primedbi da ste propuštali kandidate iz Konjica, te da ste i drugima to nametali kao obavezu?

“Propuštali smo mi i druge, da ih sada ne pominjem, ali reći ću jednog dana i koga nismo pustili na nečiju molbu, pa će nekome biti veoma neprijatno.”

Zato sa Lukasom nemate nikakav problem, čak i kada se ne slažete.“Aca je gotivan tip, muzičko sito i rešeto je prošao, odličan klavijaturista, odlično poznaje harmoniju, napravio je svoj stil kojim koketira i vrlo je ugodan za razgovor. Ne ljuti se, vrlo je praktičan kada ga imaš za saradnika, nije uvredljiv, zna da pecne, a zna i da se nasmeje kada ga pecneš. U tome je njegova širina i baš kao takav je zlata vredan za šou.”

Foto Nebojša Mandić
Foto Nebojša Mandić

(Star)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track