ŽIVOT JE NEKAD SIV, NEKAD ŽUT: Da li znate koji muzičar je na fotografiji?
Foto: Printskrin

Oduvek zabavan

ŽIVOT JE NEKAD SIV, NEKAD ŽUT: Da li znate koji muzičar je na fotografiji?

Stars -

Bend Bajaga i instruktori su legendarni bend koji je aktivan već 28 godina.

Momčilo Bajagić je najpopularniji član benda oduvek bio, ali odmah posle njega, Instruktori se veoma ponose i svojim gitaristom Žikom.

On je otpočetka u bednu, a svi su ga upoznali u pesmi "Život je nekad siv, nekad žut", i uz stihove "Ne brini, Žiko ti, kažu svi. Žile, nemoj brinuti, boluješ od ljubavi".

Živorad Milenković, zvani Žika, prvo je počeo da svira u bendu "Ofi", a kasnije, uporedo sa Bajagom, Žika je svirao u bendu "Babe".

Rođen je 18. januara 1958. godine u Beogradu. Od početka svog bavljenja muzikom Žika je bio egzibicionista koji je uvek želeo da zabavi publiku i nečim drugim osim čistog sviranja i pevanja. Tako je na prvoj svirci grupe Ofi u Dizajnerskoj školi obrijao glavu, posuo se puderom i navukao bele rukavice.

Foto printskrin
Foto printskrin

Kasnije kada se malo uozbiljio i zasvirao u Instruktorima kanalisao je tu svoju blesavost u jedan vrlo inteligentan humor koji je opčinjavao publiku u istoj meri kao i stihovi koje su pevali.

Na svakoj ploči Instruktora Žika je imao bar po jednu autorsku pesmu, koja je uvek odudarala ok ostalih numera. Ipak, i te pesme su postajali hitovi, i on je jedini instruktor pored Bajage koji se autorski, pa i pevački afirmisao u bendu.

Devedesetih, tačnije 1993. godine, Žika formira Babe, bend sa kojim do kraja dovodi svoju neobičnu kreativnost do izražaja i ono do dan danas sa više ili manje uspeha bitišu na našoj sceni. Takođe, još uvek je stalan član Instruktora.

On danas izgleda ovako:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track