(FOTO) Bojana Janković: Brak ne opstaje bez truda
Foto: Luka Šarac

Posvećena novoj misiji

(FOTO) Bojana Janković: Brak ne opstaje bez truda

Stars -

Televizijsko lice Bojana Janković kaže da nakon dve decenije novinarske karijere uživa u poslovnom izazovu koji je nedavno započela i da zajedno sa suprugom Ognjenom Jankovićem, članom grupe Beogradski sindikat, gradi bolju budućnost za odrastanje njihovih ćerki.

Voditeljka i novinarka Bojana Janković (39) odnedavno je direktor programa, glavni i odgovorni urednik Obrazovne televizije Edu-TV, koja ima cilj da podstakne gledaoce da se edukuju na zabavan način uz praćenje svetskih trendova. S obzirom na to da je majka dve devojčice, Iskre (3) i Zoje (7), posvećena je obrazovanju kako mališana, tako i odraslih koji u današnje vreme često uživaju u instant zadovoljstvima zaboravljajući na neke osnovne vrednosti.

Veliku podršku na poslovnom i privatnom planu pružaju joj njena sestra bliznakinja Ivana Nikolić i suprug, član grupe Beogradski sindikat Ognjen Janković, koji su joj i najveći životni oslonci. U razgovoru za Story, Bojana govori o tome koliko se novinarstvo promenilo od perioda kada je ona počinjala karijeru, na koji način vaspitava ćerke i kako pravi balans između karijere i ljubavi.

"Edu-TV osnovana je sa željom da se iskombinuje entuzijazam mladih novinara i iskusnih profesionalaca, a usuđujem se da kažem da odudara od većine medijskih kuća današnjice. Pomno pratimo trendove u medijima i obrazovanju, ne zato što mislimo da ih treba nekritički slediti, već zato što mislimo da moramo da budemo u toku. Naš cilj je da prenesemo interesantne, korisne i relevantne sadržaje iz oblasti kulture, nauke, umetnosti, tehnologije, biznisa, uspešnog vođenja karijere", ponosno kaže Bojana.S obzirom na to da je tokom karijere pravila pauzu i povukla se sa javne scene, gledaoci su se uželeli ove šarmantne voditeljke."Smatram da sam posle skoro 20 godina, koliko sam u medijima, spremna da svoje iskustvo iskoristim i prenesem dalje. Sebe već duže vreme vidim iza kamere i oduvek sam želela da budem deo kreativnog tima pri stvaranju jedne televizije", objašnjava voditeljka koja se kritički osvrće na situaciju koja je danas u medijima.

Ono što je ostalo nepromenjeno od perioda kada je počinjala karijeru do danas jeste to da joj posao iziskuje mnogo vremena i posvećnosti, zbog čega trpe drugi segmenti života, posebno privatnost.

Bojana i njen suprug ipak su pronašli način da odvoje ove dve životne sfere i uživaju kako u poslu, tako i u bračnoj sreći."Organizacija mi je uvek bila jača strana. Ne volim da gubim vreme i zato gledam da svaki trenutak ima svoj smisao. Mislim da uz dobru organizaciju, jasno postavljene prioritete i dobru energiju sve može da se postigne. Ognjen i ja trudimo se da van posla sve radimo zajedno. Volimo da provodimo vreme sa decom, porodicom, prijateljima, da izlazimo zajedno. Tajnu uspešnog braka ne znam, ljudi naprosto ili imaju želju da sebično čuvaju brak i da rade na njemu uz ozbiljan trud ili nemaju. Ipak, ljubav i privlačnost predstavljaju osnovna stvari bez kojih brak ne može da opstane", ističe Jankovićeva i objašnjava čime se vodi pri vaspitavanju ćerki:

"Nas vode emocije i trudimo se da na prvom mestu budu deca koja su puna ljubavi. To nikako ne znači da želimo da ih razmazimo, jer od ljubavi čovek ne može da se razmazi. Takođe, učimo ih da vole, kao i da daju ljubav jer će tako i njih dve biti srećnije."

Piše: Maja Jovanović

Izvor: StorySa sajta Story.rs pročitajte i:Visoka moda za jake žene: Lepa Danojević otkriva šta je pravi odraz glamuraNikad radikalnija promena: Jovana Pajić će Novu godinu dočekati u potpuno drugačijem izdanju! (FOTO)Za ćerkicu im baš ništa nije teško: Ivan Bosiljčić otkrio predivnu porodičnu anegdotu koju će Jelena i on pamtiti ceo život (FOTO)U predivnoj venčanici, ona je zasenila svako zlato: Svi detalji sa venčanja Davora Štefaneka (FOTO)Željko Joksimović: Sazreo sam uz porodicu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track