MILI SA SIMFONIJSKIM ORKESTROM: Miligram predstavlja svoje prvo klasično delo
Foto: PR

Preokret u karijeri

MILI SA SIMFONIJSKIM ORKESTROM: Miligram predstavlja svoje prvo klasično delo

Stars -

Na velikom beogradskom novogodišnjem koncertu, 14. januara, Aleksandar Milić Mili će sa simfonijskim orkestrom predstaviti svoje prvo klasično delo.

To će biti premijera, a ujedno i najava Milijevog kolosalnog muzičkog projekta pod nazivom Epoha (L'époque des Balkans).

Inspirisan nasom muzičkom baštinom sa početka 20. veka, Mili je iskomponovao niz muzičkih dela koje oslikavaju različite regione i stilove u jednom novom ruhu približavajući tako našu izvornu muziku današnjim slušaocima.

Pod dirigentskom palicom Bojana Suđića i orkestracijama Fedora Vrtačnika uz simfonijski orkestar RTS-a, ovaj zahtevan projekat bi trebalo da se završi do kraja ove godine u vidu velikog koncerta posvećenog našoj muzičkoj baštini.

Ovo nije prvi put da se Mili bavi ozbiljnom muzikom. Dobio je nagradu za muziku iz filma "Nož", radio muzički dizajn BK televizije i pored stotine hitova za Miligram i za neke od naših najvećih zvezda, Mili je izrazio želju da svoj muzički opus proširi sa projektom Epoha.

"Odlučio sam se na ovakav projekat jer smatram da baveći se našim izvornim melosom kroz vizuru klasične muzike sa jedne strane približavam ono što je najvrednije kod nas današnjim slušaocima, a sa druge strane, ovo je način da sačuvamo naš melos za buduće generacije u jednom sasvim novom ruhu", rekao je Mili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track