POMEN MINIMAKSU: Mićo, još imamo tvoj broj telefona!
Foto: Zorana Jevtić, Arhiva

Na godišnjicu došli najbolji prijatelji

POMEN MINIMAKSU: Mićo, još imamo tvoj broj telefona!

Stars -

Na grobu voditelja zatekli smo dvojicu muškaraca koji su došli da zapale sveće za svog ortaka

Da je Milovan Ilić Minimaks bio dobar čovek i još bolji prijatelj, govori to da njegov grob već 12 godina, od dana njegove smrti, redovno posećuju njegova dva verna druga kako bi se još jednom oprostili od Miće.Bliski prijatelji legendarnog voditelja i dalje ga se često sete, pa bar jednom godišnje obiđu njegov grob, kao i grob njegove žene Biljane, koja je preminula samo mesec i po dana pre supruga.

Počivaju zajedno... Voditelj je sahranjen pored supruge Biljane
Počivaju zajedno... Voditelj je sahranjen pored supruge Biljane

Ime nije važno

- Mi smo s Mićom bili najbolji drugari, mnogo toga nas zajedničkog veže. Svake godine na godišnjicu sahrane dođemo ovde da bismo bili s njim. Mnogo nam nedostaje, mnogo toga smo prošli zajedno. Od putovanja, druženja po kafanama, porodičnih dešavanja. Ja dođem i na Mićin rođendan, koji je u novembru - kaže jedan od dvojice drugova, koji nam se predstavio kao Peka, dok drugi prijatelj nije želeo da nam kaže čak ni nadimak.

On je za nas još živ

- Nije važni kako se zovem, važno je da Miću nisam zaboravio. Ja zapravo i dalje ne prihvatam da on nije živ! Verujte mi da i dalje u mobilnom telefonu imam njegov broj. Ne mogu da ga izbrišem čak ni posle 12 godina - dodaje Minimaksov verni drug.Milovan Ilić Minimaks, voditeljska legenda velike i one manje Jugoslavije, preminuo je 9. februara 2005. u Italiji od raka jetre u 67. godini.
Bio u subotu na groblju... Vladimir Ilić Ila
Bio u subotu na groblju... Vladimir Ilić Ila

Na svoj načinSIN I ĆERKA BILI PRE DESET DANAIako Milovanov sin Vladimir Ilić, poznatiji kao Ila, i ćerka Ana redovno posećuju grob svojih roditelja, juče ih ekipa Kurira nije zatekla tamo.- Ana i Ila danas nisu mogli da dođu, ali su dali pomen u subotu, jer je običaj da se to uradi ranije. Inače, ja se čujem sa Mićinom decom redovno i znam da često posećuju grob svojih roditelja. Oboje imaju porodice. Ana ima sinčića, verovatno ga sprema za školu - rekli su nam Minimaksovi prijatelji.

J. STUPARUŠIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track