Glumci Ateljea 212: Kokane, odlazi!

Obaraju upravnika

Glumci Ateljea 212: Kokane, odlazi!

Stars -
Ako Skupština grada ne želi da smeni jednog čoveka, sledi veliki lom. Mi s Mladenovićem više nećemo sarađivati

Istrajni da ga obore.Samo dan nakon što je upravnik Ateljea 212 Kokan Mladenović izjavio da neće podneti ostavku, 25 glumaca ovog pozorišta koji su potpisali peticiju za njegovu smenu održalo je konferenciju.Novinarima se prva obratila Gorica Popović pročitavši otvoreno pismo u kojem je navedeno da „nikad nisu bili toliko poniženi kao sad od strane Kokana Mladenovića“.- Nije tačno da su glumci ovog pozorišta odbijali uloge, svi su voljni da rade u teatru, ali on njih nije želeo da angažuje. To je zamena teza... Upravnik se već na prvom sastanku sa nama postavio kao da je upravnik fabrike pod stečajem, a Atelje nije fabrika, a nije ni pod stečajem. Upozorio nas je da moramo slepo da se pokoravamo i prihvatamo ono što nam se nudi, a sve to pod pretnjom kaznama i otkazima. Bahato i samoinicijativno je skidao sa repertoara neke veoma dobre i veoma posećene predstave, bez ikakve konsultacije sa bilo kim... Na sastanku Upravnog odbora izjavio je za našu koleginicu da je anonimna glumica i da, kada bi umrla bez lične karte u zubima - ne bi znali koga sahranjuju - pročitala je, između ostalog, Gorica Popović i zaključila:- Ako Skupština grada ne želi da smeni jednog čoveka, sledi veliki lom, naše otpuštanje ili raspuštanje, jer mi od septembra sigurno više nećemo sarađivati s Mladenovićem!Anita Mančić je odbacila Mladenovićeve optužbe da su glumci vraćanjem uloga Ateljeu naneli štetu od pet miliona dinara:- Kokan sve uspehe pripisuje sebi, a svu štetu nama. Mi i te kako želimo da budemo iskorišćeni u svom pozorištu, a jedan glumac se vrednuje kako po odigranim ulogama tako i po onim odbijenim.Konferenciji je prisustvovala predsednica Udruženja dramskih umetnika Srbije Ljiljana Đurić i na kraju izjavila da Udruženje podržava glumce Ateljea 212.

Branimir Brstina
Branimir Brstina

Branimir Brstina: Ovako dalje neće moćiBranimir Brstina bio je jedan od najglasnijih rekavši da glumci nisu tu da bi palili vatru, već da bi ugasili požar koji tinja.- Mladenović doživljava ovu kuću kao da je samo on Atelje 212. On ne želi ovu porodicu, ni sa kim se ne dogovara, već pravi novi Atelje po svom kroju. I zato je naša osnovna ideja da se ova porodica glumaca ostvari, a s Kokanom na njenom čelu to nije moguće i zato ovako dalje neće moći - naglasio je Brstina.

Gorica Popović pročitala optužbe protiv Kokana
Gorica Popović pročitala optužbe protiv Kokana

Dvadeset pet glumaca potpisalo peticiju Od 33 stalno zaposlena člana glumačkog ansambla, 25 je potpisalo peticiju za smenu upravnika. Četvoro je bilo uzdržano, a četvoro protiv. Ovo su imena onih koji traže odlazak Mladenovića: Aleksandra Janković, Anita Mančić, Dara Džokić, Gorica Popović, Dubravka Mijatović, Milica Mihajlović, Branka Šelić, Isidora Minić, Anica Dobra, Sofija Juričin, Radmila Tomović, Dragana Đukić, Katarina Žutić, Tihomir Stanić, Nenad Ćirić, Erol Kadić, Branimir Brstina, Milan Mihailović Caci, Nebojša Ilić, Nenad Jezdić, Bojan Žirović, Gordan Kičić, Branislav Zeremski, Marinko Madžgalj i Vlada Mihailović.

Nenad Jezdić
Nenad Jezdić

Jezdić: Kokan nas je uništioNenad Jezdić se osvrnuo na to kako je on doživeo Mladenovića...- Kad je došao u Atelje, Kokan se poneo kao trener koji je zatekao dobar fudbalski tim čije je zatim kopačke i dresove pobacao, a podelio nam vaterpolo kapice.Tihomir Stanić je napomenuo da se oseća kao kad bi od nekoga sposobnog da napravi „ferari“ tražili da proizvodi „jugo“, dok je Gordan Kičić odlučno negirao glasine da iza svega stoje politički interesi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track