Najnovije vesti

Evergrin

(VIDEO) PESME KOJE SVI PEVAMO U KAFANAMA: Ovi LESKOVČANI su 80-ih pisali NAJJAČE HITOVE ikad!

Stars

Nijedno veselje ne može da prođe bez čuvenog pitanja „Čik pogodi šta mi treba, šta mi godi?“, a ne prođe ni veče u kafani da neka devojka ne zamoli društvo za stolom rečima „Pustite me da ga vidim“.

Autori oba teksta su Leskovčani i malo ko danas zna da su osamdesetih godina žarili i palili domaćom estradom i napisali neke od najvećih hitova novokomponovane narodne muzike koji su u međuvremenu postali pravi evergrin.

Najpre vam predstavljamo opus Stevice Spasića, nažalost preminulog 2009. godine:

Ovaj hitmejker je pored prelepih pesama gradu i svom pustorečkom kraju ostavio u „nasleđe“ i lokalnu televizijsku stanicu „TV4S“ koju dan uspešno vodi njegova ćerka. Dragana Mirković "Oprosti što ti smetam", Dušan Kostić i Južni vetar "Sačuvaj tajnu", Ana Bekuta "Pitaš kako živim".

Foto Leskovačkevesti/Dragan Marinković
Foto Leskovačkevesti/Dragan Marinković

Novinar Milorad Cvetković dobitnik je mnogobrojnih književnih nagrada i priznanja. Svoje stihove podario je i lakim notama a neki od njih će živeti zauvek i pevaće ih generacije: Lepa Brena "Robinja" i Čik pogodi, Ljuba Aličić Ti ne ličiš ni na jednu, Snjažana Đurišić Srna i jelena, Ana Bekuta "Tu san ruku da ti pružim". Zorica Brunclik "Zašto".

Foto Leskovačkevesti/Dragan Marinković
Foto Leskovačkevesti/Dragan Marinković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PESMA MOJ DILBERE KRIJE STRAŠNU PATNJU: Ovo je istina o NAJTUŽNIJOJ sevdalinki!

Leskovačkevesti/Dragan Marinković

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...