SA SNEŽANOM ĐURIŠIĆ U KUHINJI: Majstor sam za bojenje!
Foto: Dragan Kadić

DOMAĆICA

SA SNEŽANOM ĐURIŠIĆ U KUHINJI: Majstor sam za bojenje!

Stars -

Nismo slavili verske praznike. Otac je bio vojno lice, a majka je gledala kako da ofarba par jaja da bismo sestra i ja imale da se kucamo s decom

Snežana Đurišić poranila je na Veliki petak da bi ofarbala jaja.Ekipa Kurira zavirila je u kuhinju dok je pevačica bila za šporetom. Primetili smo da je prvo odvojila čuvarkuću, a onda dekorisala korpu. Pohvalila nam se da je majstor za bojenje.- Volim da farbam jaja! Taj posao me zabavlja i raduje, isto kao i kad sam bila dete. Možda je sad to još lepše, jer su i moji unuci sa mnom. Lana se kao najmlađa najviše angažuje i raduje. Uvek sam se radovala šarenim jajima i kuckanju i imala sam želju da budem pobednik - priča folk zvezda dok vadi kuvana jaja iz šerpe i potapa ih u boju.

Odvojila čuvarkuću... Pevačica posebnu pažnju posvetila dekorisanju korpe
Odvojila čuvarkuću... Pevačica posebnu pažnju posvetila dekorisanju korpe

Kada je sve bilo gotovo, Đurišićeva se prisetila kako je obeležavala Uskrs kao mala.- U kući u kojoj sam rasla nisu se slavili verski praznici. Otac je bio vojno lice, a majka je uvek gledala kako da ofarba par jaja da bismo sestra i ja imale da se kucamo s decom - kaže Snežana.Pevačica će ove godine najveći hrišćanski praznik proslaviti u krugu porodice uz bogatu trpezu.- Posao je za praznike u drugom planu. Za Uskrs spremim ručak, a uz trpezu se okupimo majka, sestra, velika i mala deca, i svi zajedno uživamo. Moji ukućani vole sve što spremim, a obavezna je jagnjetina, kao što je i za Božić obavezna prasetina. Moja deca su već velika i odrasli ljudi, i ono što je u našoj kući bilo prenelo se i u njihove domove, a oni su sigurno svoje običaje i male porodične tradicije nadogradili - završava Snežana.M. D.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OVO NISTE ZNALI: Zašto se farbaju jaja ?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track