BRANKO ĐURIĆ ĐURA ŠOKIRAO IZJAVOM: Jeli su glumce nakon seta!
Foto: Vladimir Sporčić

VEGETERIJANAC

BRANKO ĐURIĆ ĐURA ŠOKIRAO IZJAVOM: Jeli su glumce nakon seta!

Stars -

Poznati glumac i muzičar Branko Đurić Đura sa ponosom ističe da je vegeterijanac više od jedne decenije. Đura je detaljno pojasnio kako se odlučio na tako nešto.

- Na kraju snimanja filma "Traktor, ljubav i rokenrol" napravili smo veliku žurku. Cela ekipa se zabavljala uz prekomurske specijalitete, uglavnom mesne. Razgovarali smo o projektima koji nas čekaju i ja sam se tada setio životinja koje su sa nama provele skoro dva meseca. Upitao sam domaćina šta je sa dve svinje i svim onim kokoškama koje smo imali na setu. On se nasmejao i pokazao roštilj na kom su se pekle kremenadle, pljeskavice, bataci... U trenutku sam shvatio svu ljudsku licemernost i rekao da nekoliko dana neću jesti meso. "Ne mogu valjda pojesti svoje 'glumce' posle snimanja", pomislio sam. Prošlo je više od trinaest godina od tada i ja još ne konzumiram meso - naveo je Đura.

- Kada kažem da ne jedem meso, ljudi obično misle da se šalim, a nakon što shvate da je stvarno tako, onda pitaju nešto poput: "Pa kako izdržavaš?". Veruju da se mi vegeterijanci teškom mukom suzdržavamo da ne uzmemo pljeskavicu ili biftek i retko ko razume da mi se meso jednostavno gadi. To je za mene leš mrtve životinje i ništa me ne privlači da ga stavim u usta. Desi se i da mi tetka, na primer, kad čuje da ne jedem meso, kaže: "Pa uzmi onda piletinu!" ili "Napraviću ti onda kobasice neke" - dodao je član žirija šou programa "Super ljudi" za magazin "Glorija".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track