PREUZELA ODGOVORNOST: Direktorka škole podnela ostavku zbog Krmka
Foto: Promo

Digla RUKE

PREUZELA ODGOVORNOST: Direktorka škole podnela ostavku zbog Krmka

Stars -

Direktorka osnovne škole „Dimitrije Davidović“ u Smederevu Snežana Đurić podnela je ostavku zbog ustupanja učionice di-džej Krmku za potrebe snimanja skandaloznog spota za pesmu „Profesorice“

Snežana Đurić nije više glavni rukovodilac škole u Smederevu koju je ustupila pevaču za snimanje eksplicitnog spota u kom učestvuju i učenici

Direktorka osnovne škole „Dimitrije Davidović“ u Smederevu Snežana Đurić podnela je ostavku zbog ustupanja učionice di-džej Krmku za potrebe snimanja skandaloznog spota za pesmu „Profesorice“.

Nakon jučerašnjeg pisanja Kurira o vulgarnom videu pevača snimanom u ovoj školi, u kom su glavni statisti osnovci, reagovalo je Ministarstvo prosvete. Na naše pitanje da li je, kao što je rečeno, inspekcija posetila školu, iz resornog ministarstva su odgovorili potvrdno.

- Direktorka ove osnovne škole u Smederevu je podnela ostavku, a na sednici školskog odbora će se konstatovati ostavka i izabrati vršilac dužnosti direktora škole. Inače, inspekcija je obavila nadzor - stoji u saopštenju.

foto: Promo

Inače, Đurićeva tvrdi da nije bila upoznata sa scenarijom spota i da nije smatrala da je problem pozajmiti učionicu. Ona se istovremeno i branila kako nije bila upućena da će u spotu učestvovati maloletne osobe pred kojima Krmak gleda „nastavnici“ ispod suknje i daje direktoru mito.

- Stvar je ukusa ko kako tumači spot. Za mnoge može da naruši ugled škole, ali po mišljenju mnogih, baš može da promoviše školu. Ne bih da se opredeljujem ni za jednu stranu, neka javnost prosudi - rekla je sada već bivša direktorka.

Platio deci za skandalozni spot

DAO 500 DINARA ZA BRUKU!

Di-džej Krmak je za 500 dinara angažovao osnovce da mu glume u skandaloznom spotu. Juče se oglasilo i omladinsko pozorište „Patos“ iz Smedereva, čiji članovi su akteri ovog videa.

- Kao obrazovno odgovorno pozorište koje radi sa decom i mladima, „Patos“ najoštrije osuđuje skandalozni „muzički“ spot. „Patos“ mora da reaguje jer su u spotu učestvovali nekadašnji članovi pozorišta, ali i učenici osnovnih i srednjih škola koji su sada članovi. Prema rečima tih đaka, za spot su saznali preko drugara iz škole, kao i to da je obezbeđen honorar od 500 dinara, a pozorište nije bilo upoznato s ovim. Deca nisu znala kakav je spot u pitanju i imala su poverenja u školu - stoji u saopštenju pozorišta.

Kurir / J. C. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja