EVA RAS OTKRILA DUGO ČUVANU TAJNU: Kriva sam za sestrinu smrt!
Foto: Marina Lopičić

ŠOK PRIČA

EVA RAS OTKRILA DUGO ČUVANU TAJNU: Kriva sam za sestrinu smrt!

Stars -

Glumica je izgubila bliznakinju dok je bila u majcinoj utrobi, a nakon tog saznanja slušala je osude familije i okoline

Glumicu Evu Ras (77) od rodenja prati prokletstvo gubitka voljenih osoba. Mnogo pre nego što je ostala bez supruga Radomira Stevica Rasa u njegovoj cetrdesetoj, a zatim i cerke Krune, koja je iznenada preminula u 24. godini, umetnica je pretrpela gubitak za koji je saznala tek kada je progovorila.

Njena sestra bliznakinja se rodila mrtva, a Rasova sebe krivi za taj gubitak.

- Celog života me prate tragedije. Cim sam progovorila i osvestila se na ovom svetu, saznala sam da je moja sestra bliznakinja umrla u majcinoj utrobi. Kao da to nije bio dovoljan šok za mene, još devojcicu, nego sam slušala najogavnije stvari. Na primer: „Kako se ova rodila živa, a ona ne?“ Iz toga sam zakljucila da sam ja kriva za njenu smrt. Ta moja sestra je mene volela i zbog mene je umrla. Kad sam odrasla, dala sam joj ulogu da je ona bila violina dok smo bile sestre u stomaku - kaže Eva za Kurir Stars.

Citavo njeno detinjstvo bilo je obeleženo tim nesrecnim slucajem.

- Necete verovati, kad sam bila mala, stalno sam pricala o njoj i tim trenucima koje smo zajedno provele u majcinoj utrobi. Tada su me smatrali ludacom, a danas je to evidentno da fetusi u utrobi majke imaju uspomene i da se njima tamo dešavaju razne stvari. Imala sam fazu kada sam se pitala da li sam ja ona, pa sam ja umrla tamo, a sad ona živi ovde - kroz suze prica Eva.

Posle toliko decenija odlucila je da napiše knjigu o svojoj sestri.

- Bice junakinja mog novog književnog dela. Zvace se Temura.

foto: Marina Lopičić

Zauvek u crnini

Eva Ras je bila udata za slavnog slikara Radomira Stevica Rasa, koji je iznenada preminuo 1982. od srcanog udara. Jedanaest godina od njegove smrti ostala je i bez cerke jedinice Krune (24), koja je preminula u Parizu. Tada je obukla crninu i više je nikad nije skinula.

-Otkako sam izgubila svoju porodicu, jedva cekam da umrem - rekla je Eva za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track