PREBIO FOTO-REPORTERA: Aci Lukasu preti pet godina zatvora!
Foto: Dragan Kadić

UPAO U VELIKI PROBLEM

PREBIO FOTO-REPORTERA: Aci Lukasu preti pet godina zatvora!

Stars -

Ako se dokaže da je kriv za prebijanje novinara, pevač će morati da se suoči sa ozbiljnom kaznom

Aca Lukas mogao bi da završi u zatvoru na čak pet godina. Ukoliko se dokaže da je kriv za prebijanje foto-reportera jednog dnevnog lista i da mu je naneo teške telesne povrede, pevač će biti lišen slobode.

- Lukasova kazna će zavisiti od stepena povreda koje je naneo foto-reporteru. To će utvrditi sudski veštak po nalogu tužilaštva - kaže jedan advokat koji ne đželi da mu se pominje ime i nastavlja:

- Ukoliko se utvrdi da su u pitanju teške telesne povrede ili je novinaru zdravlje ozbiljno narušeno zbog udaraca koje je zadobio, zaprećena je zatvorska kazna u trajanju od šest meseci do pet godina. Ukoliko je zadobio lakše telesne povrede, tužilaštvo Lukasa neće teretiti, ali foto-reporter može da ga goni po privatnoj tužbi. To će biti samo njegova odluka. Ali, ako se utvrdi da je bilo nasilničkog ponašanja prilikom kojeg su predstavniku medija nanete lakše telesne povrede, sledi novčana kazna ili do godinu dana zatvora - objašnjava naš stručan izvor.

Aca Lukas je u utorak uveče priveden u policijsku stanicu na Voždovcu pod sumnjom da je prebio foto-reportera. Poznati pevač je na saslušanju pred policijskim inspektorima negirao krivicu i ispričao da je on dobio udarac u glavu, zbog čega mu je pružena lekarska pomoć.

S druge strane, novinar tvrdi da ga je Lukas napao dok je stajao ispred njegove zgrade. On je ispričao da je Aca odmah počeo da viče i pokušao da mu otme aparat. Tad ga je udario i pocepao mu majicu. Tu se nije zaustavio, već je dohvatio motku i udario ga nekoliko puta po glavi. Kada je foto-reporter pao, pevač je zapretio da će doneti pištolj i pobiti ih. Na lice mesta odmah je došla policija i Hitna pomoć.

Kurir osuđuje svaki napad na novinare, a ovaj napad osudili su i UNS i NUNS.

Aca Lukas

NISAM KRIV, ON JE MENI RAZBIO ARKADU

- Niti sam ga pipnuo, niti sam ga napao, samo sam pitao: „Zašto stojite ceo dan ispred moje kuće, slikate mi decu i ko ulazi?“ On je odgovorio: „Šta te boli k...!“ Udario me je, a onda sam ja krenuo motkom na njega, ali nisam ga ni taknuo. Promašio sam i slučajno udario komšiju koji je imao nameru da spreči tuču.

To je bio jedan jedini zamah motkom. Prvi je on mene udario, pukla mi je arkada, a ono što se vidi na njegovim rukama je moja krv. Vukao me je za kosu, a ja sam ga samo zakačio. Podneću krivičnu prijavu protiv njega i protiv svih. Sve je to nameštaljka - kaže Lukas, koji je odbio da ga slikamo s razbijenom arkadom.

Kurir / N. J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja