POSVAĐALE IH AVLIJE: Evo zašto ne govore Zorica Brunclik i Hanka Paldum
Foto: Nebojša Mandić, Dragan Kadić

OTKRIVAMO

POSVAĐALE IH AVLIJE: Evo zašto ne govore Zorica Brunclik i Hanka Paldum

Stars -

Bosanska pevačica je pesmu izvela 1987. na jednom festivalu, dok je supruga Miroljuba Aranđelovića Kemiša budući hit snimila tri godine kasnije za svoj album „Rođeni jedno za drugo“

foto: Printscreen

Zorica Brunclik i Hanka Paldum ne govore trideset godina, a razlog za to je pesma „Avlije, avlije“, koju su obe otpevale, ali je tek u Zoričinoj verziji postala hit za sva vremena!

Bosanskohercegovačka pevačica se tom numerom prva predstavila na festivalu Vogošća 1987. godine, a Brunclikova je 1990. tu istu pesmu snimila za album „Rođeni jedno za drugo“.

- Hanka nije mogla da veruje da je ta pesma postala popularna i Zoricu vinula u visine, a ona to nije uspela. Pritom niko i ne pamti da je upravo bosanska pevačica prva otpevala tu numeru. Problem između njih je nastao jer Zorica nikad nije pomenula da je Hanka prva pevala „Avlije“ i to je ovu mnogo iznerviralo. Sa Zoricom je zahladila odnos i od tada njih dve ne razgovaraju i izbegavaju da zajedno gostuju u emisijama - tvrdi izvor Kurira.

Hanka Paldum nije želela da odgovori na pitanje da li je zbog toga ljuta na Zoricu Brunclik.

- Ja sam počašćena da se nekom od interpretatora sviđaju moje pesme, pa ih žele i na svoj način prezentovati svojoj publici - bilo je sve što je Hanka rekla.

foto: Nebojša Mandić

Miroljub Aranđelović Kemiš je u ime svoje supruge Zorice Brunclik za Kurir dao objašnjenje ove situacije.

- Na hiljade pesama se snimalo i multipliciralo. Hanka je tu pesmu otpevala samo na festivalu, ali za nju nije imala dovoljno sluha, pa je hit postala tek kad ju je otpevala Zorica. Autor numere mi je lično dao dozvolu za pesmu. Recimo, istu numeru je otpevala i Biljana Sečivanović tako što je Saša Popović pronašao autora u Nemačkoj i platio mu 300 evra. Autor je stub svake pesme i on može njome da raspolaže kako želi. Tu nema ljutnje. E sad, druga stvar je da li je neko ljubomoran što je kod nekog drugog izvođača pesma bolje prošla - objasnio je Kemiš.

foto: Zorana Jevtić

Izlapeo

BOSANAC ZABORAVIO SVOJU PESMU

Muziku i tekst za hit „Avlije, avlije“ napisao je Esad Mulaomerović, aranžman za Zoričinu verziju uradio je Kemiš, a za Hankinu Dragan Stojković Bosanac. Međutim, član žirija „Zvezda Granda“ se toga uopšte ne seća.

- Ja radio tu pesmu? Ma, da li je to moguće?! Ja to sigurno nisam radio. Naravno da znam da ju je i Hanka pevala, ali se ne sećam da sam ja radio aranžman. Sve je moguće. Ma, vi ne možete ni da znate šta sam ja sve napisao i aranžirao - rekao je za Kurir iznenađeni kompozitor.

Kurir / Ljiljana Stanišić

Foto: Zorana Jevtić, Nebojša Mandić, Printscreen, Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Najveće ESTRADNE TUČE u poslednjih 10 GODINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track