SKANDAL FRONTMENA BIJELOG DUGMETA: Brega ukrao mercedes, pa ga slupao!
Foto: Damir Dervišagić

IZBAČEN IZ ŠKOLE

SKANDAL FRONTMENA BIJELOG DUGMETA: Brega ukrao mercedes, pa ga slupao!

Stars -

Goran Bregović izbačen je iz saobraćajne škole jer je ukrao automobil i slupao ga. Period pre nego što je postao slavan za ovog rokera nije bio nimalo lak, i to uglavnom jer je sam sebi znao da komplikuje život. Odrastanje u Sarajevu šezdesetih godina Goran će pamtiti kao vrlo turbulentno vreme, a kako nam je ispričao izvor blizak ovom kompozitoru, najteže mu je bilo kad je upisao srednju školu.

REVOLT

- Brega je posle razvoda roditelja ostao s majkom Borkom u Sarajevu, tako da je morao da je sluša, ali je često znao da se usprotivi njenim naređenjima. Pošto ga je ispisala iz umetničke škole, smatrajući da ne treba da je pohađa jer u njoj ima dosta homoseksualaca, Goran je krenuo u srednju saobraćajnu. Tada su počeli problemi, koje je uglavnom pravio iz revolta - priča naš sagovornik.

foto: Ilustracija

Majka mu je dopustila da nosi dugu kosu, što je bio njihov kompromis kad ga je ispisala iz umetničke škole, ali Bregović i dalje nije hteo da popusti i prilagodi se u novoj sredini.

SVIRAO PO KAFANAMA

- Čim je stigao u saobraćajnu školu, priključio se bendu Izohipse i počeo da pravi budalaštine. Ukrao je školski „mercedes“, koji je tokom vožnje slupao. Možete da zamislite kakav je to skandal bio. Odmah su ga izbacili, pa je prešao u gimnaziju. Upisao je fakultet, ali nikad nije završio studije filozofije i sociologije. Morao je da počne da nastupa po kafanama i zarađuje novac - zaključuje naš sagovornik.

Pokušali smo da stupimo u kontakt s Bregom, ali je njegov broj telefona do zaključenja broja ostao nedostupan.

IVAN ERCEGOVČEVIĆ

foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vožnja kolima sa Goranom Bregovićem do Kombank arene

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track