ĆERKA MIKIJA JEVREMOVIĆA OTVORILA DUŠU: Sin me stalno pita za deda Mikija!
Foto: Vladimir Šporčić, Dragan Kadić

I DALJE TUGUJE

ĆERKA MIKIJA JEVREMOVIĆA OTVORILA DUŠU: Sin me stalno pita za deda Mikija!

Stars -

Jelena Nedeljković s braćom, strinom i prijateljima juče posetila tatin grob kako bi obeležili za nju dugih šest meseci od njegove smrti

Porodica i prijatelji pokojnog Miodraga Mikija Jevremovića, koji je 13. januara, u 75. godini, preminuo od posledica moždanog udara, okupili su se juče u jutarnjim satima na Novom groblju kako bi mu odali šestomesečni pomen.

foto: Vladimir Šporčić

U Aleju zaslužnih građana među prvima su stigli sinovi legendarnog pevača Đorđe i Stefan, dok je ćerka Jelena malo kasnila iz opravdanih razloga. Čim je stigla, poljubila je očevu sliku, položila cveće i zaplakala. Iako su se njena braća hrabro držala, ona nije uspela da savlada emocije.

- U meni je praznina kroz koju duva promaja. Učim da se saživim s tim bolom i u mom srcu je sačuvano mesto za tatu - kroz suze nam je rekla ćerka legendarnog pevača.

foto: Vladimir Šporčić

Mikija od zaborava čuva tako što sa starijim sinom Lazarom stalno priča o njemu.

- Lazar svaki dan spominje deku, a naročito kada igra šah, koji ga je upravo Miki naučio. Svako veče pred spavanje on mi kaže: „Mama, pričaj mi neku dogodovštinu sa deda Mikijem, kakve si gluposti pravila kad si bila mala, kako ste se provodili kada ste nastupali zajedno?“ Onda ja sednem i pričam mu unedogled - kaže Jelena.

foto: Vladimir Šporčić

Na pomenu Mikiju Jevremoviću bila je i njegova snaja Verica, kao i dugogodišnja prijateljica, baka Olja, ali ne i Sonja Kulijer, njegova bivša supruga, Jelenina i Stefanova mama.

J. C. Stuparušić

Teško je

NEMAM SNAGE ZA TATINE PESME

- Često dolazim na tatin grob i razgovaram s njim. Najviše mi nedostaje kada sam usamljena, kada mi dođu moje bubice. Ne mogu još uvek da slušam njegove pesme, nemam snage za to. To je možda kukavički, ali za mene bi to bio mazohistički potez - kaže Jelena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track