Najnovije vesti

I DALJE PEVA, A ŽIVOT MU NIJE BIO PESMA: Mišo Kovač proslavio 76. rođendan!
Foto: Printscreen/Instagram

TRAGIČNA ŽIVOTNA PRIČA

I DALJE PEVA, A ŽIVOT MU NIJE BIO PESMA: Mišo Kovač proslavio 76. rođendan!

Stars
10:21h

Mnogo pevača sa prostora stare Jugoslavije nosi posebnu sudbinu. Juče je napunio 76. godina i jedan od njih je i pevač Mišo Kovač koji se pored glasa koji je specifičan i pesama, istakao i svojim životom isprepletanim čudnim dešavanjima.

Prvo je želeo da se bavi fudbalom, ali je kao mlad slušao nastupe poznatog trubadura i samim tim zavoleo muziku. U vojsci JNA bio je deo muzičke sekcije i razvijao svoju ljubav prema muzici.

Nižu se uspesi, festivali i pesme koje postaju hitovi. U međuvremenu je Mišo postao i roditelj, ali njegova priča nije ni malo laka. Tragedija koja ga je zadesila u proleće 1992, kada mu je pod nerazjašnjenim okolnostima stradao sin Edi, promenila mu je život. To ga je zaustavilo u svemu pa je nekoliko godina morao da se oporavlja. Da zlo bude veće, i njegova ćerka Ivana je vremenom postala narkomanski zavisnik, ali se vremenom izlečila od tog poroka.

I on sam je tri puta preživeo smrt- 1971. kada je imao saobraćajnu nezgodu, 1999. kada je sebi pokušao da oduzme život i 2011. kada je imao srčani udar.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Printscreen)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...