ĐOLE ŠOKIRAO IZJAVOM: Nikad neću oženiti Vesnu!
Foto: Dragan Kadić

NEMA VENČANJA

ĐOLE ŠOKIRAO IZJAVOM: Nikad neću oženiti Vesnu!

Stars -

Moja saputnica izgleda kao avion i legla mi je u svakom smislu, jer je i dobar čovek, kaže denser, ali ne planira da ponovo stane na ludi kamen, jer brak je samo ugovor

Đole Đogani jedan je od retkih na muzičkoj sceni koji se može pohvaliti da ne oseća krizu jer radi svakog vikenda, uglavnom u dijaspori. U godini kada slavi jubilej - 25 godina karijere, denser bez dlake na jeziku priča o stvarima o kojima dosad nije imao priliku nešto da kaže, ali i o ličnostima koje su nekad radile s njim, a sada se toga stide.

- Auu, brate, zar već ima 25 godina?! Mnogo je to, ali dobro, prolazi vreme - kaže Đole na početku razgovora za Kurir Stars.

foto: Dragan Kadić

Hoćeš li obeležiti jubilej?

- Spremam dokumentarac u kom ću prikazati sve o svom radu. Ne volim ja te proslave, promocije, rođendane i ta obeležavanja. U karijeri sam radio s najvećim zvezdama, kao što su Brena, Ceca, Dragana Mirković, Zdravko Čolić, i svi oni će se naći u tom filmu. To je po meni dovoljno za obeležavanje jubileja.

Ko je od njih najprofesionalniji?

- Svakako Zdravko Čolić. On je prava zvezda po načinu na koji je gradio karijeru i kako to i danas funkcioniše. Nema ga puno u medijima, nema skandala, tračeva.

S kim sa estrade se družiš?

- Verujte, nemam nijednog prijatelja sa estrade. Družim se s ljudima koji nemaju veze s muzikom. Taj svet je čudan, pa lepo sam ja u pesmi „Čekaj me kod kolima“ rekao „estrada je ko buvlja pijaca“. Svi mi smo na tom buvljaku, prodajemo šta stignemo i kome stignemo.

Željko Joksimović ti je pevao prateće vokale devedesetih godina?

- Jeste, to je bilo za pesmu „Ako si jak“! S njim je prateće pevao i Oliver Njego. Evo, otkriću vam da je trebalo čak da ja budem menadžer Željku Joksimoviću, procenio sam da će on biti velika zvezda, a sa druge strane, već sam bio u lošim odnosima sa Slađom, grupa nam se raspadala. Sa Željkom sam imao jedan razgovor na tu temu, ali... I tada je bio isti kao sad, pun sebe, nadmen. Ne mislim da je to nešto loše, ali meni je odmah bilo jasno da neću moći da sarađujem s njim jer sam navikao da ja odlučujem o svemu, ako već vodim nečiju karijeru.

Ima li još neko od muzičara koji su sada poznati a da su radili za grupu Đogani?

- Kako da ne. Vlado Georgiev je radio s nama, to je bilo dve godine pre razlaza sa Slađom. Doveo ga je Rođa Raičević i on je nešto odsvirao na klavijaturama, super je ispalo. E, onda su ga skoro u jednoj emisiji pitali za to, a Vlado je rekao da nije tačno. Ne razumem ga, je l‘ njemu ispod časti što je odsvirao jednu deonicu za Đoganija?

foto: Nemanja Pančić

Priča se da si ti finansirao otvaranja i sređivanje vrtića bivšoj ženi Slađi Delibašić?

- Nisam joj ja otvorio, ali jesam joj dosta pomagao vizuelno, razumem se u dizajn. Slađa je sama finansirala radove, ali ja sam uvek tu za nju, naše ćerke i unuku. Šta god im treba, mogu da traže od mene.

Znači, pomogao bi Slađi finansijski ako joj zaškripi?

- Što da ne? Ona je moja bivša žena, imam decu s njom. Meni je nenormalno da joj ne pomognem ako joj zatreba i ako već mogu. Mi smo u odličnim odnosima, puno mi je srce kad se okupimo svi zajedno, kao nedavno na moru. Nema lepšeg osećaja za mene, kakvi milioni i druge gluposti.

Ko je bolja riba, a ko bolji čovek?

- Ne mogu ja da gledam na takav način... Vesna mi je legla svakako, u smislu da je dobar čovek, razumela me kad mi je trebala podrška. Slađa me nije razumela, nego me odbacila u tom periodu. Rekla mi je da nemam više šta da tražim sa 40 godina na sceni, da se povučem i budem joj menadžer. Htela je da ona vodi celu priču, iako sam ja radio pesme i sve ostalo.

Neki kažu da je Vesna previše povučena...

- Pa jeste malo. Izgleda kao avion, ali nije od onih koje se busaju, nije prodorna kao Jelena Karleuša, koja sve ostavlja bez daha kad se pojavi. Ali Vesna ima sve ostale kvalitete, dobro peva, dobar je čovek, vole je ljudi.

Slađa je izjavila da si je varao s Vesnom.

- Možda je to Slađa rekla u afektu, ali to nije istina. Vesna i ja smo prvo počeli da sarađujemo i tek posle godinu i po dana smo počeli da se zabavljamo. To je cela istina.

Zašto se još uvek nisi venčao s Vesnom, znači li to da nju ne voliš kao Slađu?

- Ma ne (smeh). Nema to veze, shvatio sam da je brak kao nekakav ugovor koji potpisuješ, a obavezuješ se da ćeš s živeti s nekim do kraja života. Pa ko to može da garantuje? Vesna i ja ovako odlično funkcionišemo.

Drugi čovek moj brat Gagi je konačno bolje!

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Šta se dešava s Gagijem?

- Radi na novim pesmama, ja mu pomažem oko toga. Ima godinu dana kako se promenio nabolje, potpuno druga ličnost.

Ko mu je pomogao u tome?

- Cela porodica. Gagi se preselio kod sestre u Zemun, ona mu kuva, brine o njemu. Stalno je u kontaktu sa ćerkama, čak je i sa Anabelom super. Dešava se da, kad ide na nastup, zamoli Gagija da on pričuva Ninu i Blankicu. Odvede decu kod njega u Zemun i onda ide na put. Sad je sve u najboljem redu.

M. Dejanović - I. Ercegovčević

foto: Stars

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) NAUČILA OD MAME I TATE: Svi su gledali kako Luna Đogani meša golom zadnjicom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track