ZINULA SAM OD UŽASA: Mirjani Bobić na letovanju prišao Englez i upropastio joj uživanje!
Foto: Vladimir Šporčić

PRIČU PODELILA SA JAVNOŠĆU

ZINULA SAM OD UŽASA: Mirjani Bobić na letovanju prišao Englez i upropastio joj uživanje!

Stars -

Književnica i slikarka, Mirjana Bobić Mojsilović, nedavno je letovala u Grčkoj, a svoje razočarenje u jednog Engleza, odlučila je da podeli i sa javnošću.

Naime, dok je sedela u restoranu, prišao joj je Englez, čiji samo jedan potez uspeo je da joj pokvari raspoloženje. Ipak, sve to je trajalo kratko.

Mirjana je odlučila da sve to podeli na društvenim mrežama.

"U jednoj prepunoj kafani u Grčkoj, u sred turističke vreve, mirisa girosa, i tutnjanja saobraćaja koji se u punom kapacitetu odvija tik do plavih stolica u velikoj bašti, pod otvorenim zvezdanim nebom, u deset uveče, našem stolu prišao je jedan suvonjavi kao rak izgoreli Englez, i zamolio nas da ugasimo cigarete, jer njegovoj ženi i deci smeta dim?!

Zinula sam od užasa. Idiotkinja od žene nije se okrenula, deca koja nisu bila starija od sedam godina nemo su gledala svog oca koji je bio nemuoljiv u svojoj zapadnjačkoj ljubaznosti. Uzgred, na svim stolovima bile su pepeljare, i za mnogim stolovima se pušilo. Iako sam dobila momentalno blaži nervni slom, da se ne bih raspravljala, kiselog iraza lica, odmah sam ustala i otišla za drugi sto. Veče mi je bilo upropašćeno, zbog nezapamćene agresije politički korektnog papučara i kretena. Čak je i ljubazni gazda kafane samo nemoćno slegnuo ramenima. Jedna čaša recine razblažila je moj gnev, i veče se nastavilo onako kako se to na Mediteranu i radi – uz cigarete, vino, salatu i mnogo smeha", piše Mirjana.

foto: Dragan Kadić

Međutim, pola sata kasnije, dolazi do još jedne situacije. Ovog puta malo žešće.

"Pola sata kasnije, pregoreli papučar, prišao je ponovo našem stolu, dok su deca i veštica izlazili iz kafane, i ljubazno nam se zahvalio na razumevanju.

E, tad je došlo mojih pet minuta.

"Ovo je kafana, ovo je bašta, ovo je Grčka, ovo je Mediteran, pušenje je dozvoljeno. Decu bi trebalo ranije da vodite na večeru. A ako vam se ne sviđa, ostanite tamo na vašem severnom ledenom moru gde je pušenje zabranjeno, i gde su takvi kao vi u većini."

Gledao me je zapanjeno, a onda je počeo da bledi.

"Ovo je Mediteran, gospodine. Imam savet za vas – sledeći put ili promenite kafanu, ili promenite ženu. A, decu izvodite u Mekdonalds".

Progutao je knedlu.

Ja sam povukla lep dim, i otpila mali gutljaj vina.

Veliki Brat je ostao bez teksta, pošto smo mi koji branimo slobodu i razbarušenost, mnogo rečitiji", završava svoju priču književnica.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Natašu Mićić foto-reporter Kurira ulovio dok se sunčala i brčkala na bazenu jednog hotela na Zlatiboru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track