Najnovije vesti

(FOTO) DEVEDESETIH JE IMALA HITOVE KOJI SE I DANAS SLUŠAJU: Lidija je nestala sa javne scene, promenila zanimanje, a evo čime se bavi!
Foto: Printscreen

NEKAD I SAD

(FOTO) DEVEDESETIH JE IMALA HITOVE KOJI SE I DANAS SLUŠAJU: Lidija je nestala sa javne scene, promenila zanimanje, a evo čime se bavi!

Stars

Srpska pop scena je tokom devedestih godina i početkom ovog veka bila veoma bogata. Među zapaženijim izvođačima u tom periodu svakako je bila talentovana Lidija Palurović.

Ona je u Beogradu završila Muzičku akademiju, zatim radila kao profesor muzike, a onda je 2000. godine spazio hitmejker Dragan Brajović Braja.

foto: Printscreen

On je sa još nekim autorima njoj napravio debi album "Recka na zidu", koji je izdala "Košava", a s koga su se izdvojile naslovna numera, "Nisam te birala ja", "Samo idi", "Idi", "Ne kuni me"...

Bez velike reklame i jakih leđa uspela je da se probije kvalitetom. Numere kao što su "Ko si ti", "Čovek ko ti", „Zavedi me“, „Imitacija života“ slušaju se i danas, a činile su Lidijin drugi album po redu.Krajem 2001. godine dobila je i prve strukovne nagrade na eminentnim festivalima kao što su "Viktor i Viktorija" i "Jugoslovenski dani estrade“.

Nakon ovih albuma pojavila se na prvoj „Beoviziji“ 2003. godine gde se takmičila sa pesmom "Kad jednom odeš ti", a potom se povukla iz javnog života.

Palurovićeva već godinama radi kao Fakultetu tehničkih nauka u Čačku kao profesor engleskog jezika, što znači da je pored Muzičke akademije uspela da završi još jedan fakultet, a onda i doktorske studije.Lidija je očigledno veoma obrazovana žena koja sebe više nije videla u estradnim vodama, ali njene pesme će svakako ostati zauvek.

Kurir.rs/Puls, Foto: Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...