26 GODINA OD SMRTI OCA OGNJENA AMIDŽIĆA: Nikada neću saznati ko ga je ubio!

POTRESNO

26 GODINA OD SMRTI OCA OGNJENA AMIDŽIĆA: Nikada neću saznati ko ga je ubio!

Stars -

Na današnji dan pre 26. godina na novinarskom zadatku na Baniji ubijena je ekipa šabačkog dopisništva RTS-a. Među njima i Zoran Amidžić, otac špopularnog voditelja Ognjena Amidžića.

Zoran Amidžić, Ognjenov otac, bio je urednik šabačkog dopisništva RTS-a. Poginuo je na radnom mestu 9. oktobra 1991, sa trojicom kolega.

Mediji su pisali da se niko od državnih organa nije se potrudio da ispita okolnosti pod kojima su novinari nastradali, pa je njihovo ubistvo ostalo nerazjašnjeno.

Ognjenu i njegovoj porodici vest su saopštila dva policajca, bez ikakvih detalja o pogibiji. Mediji su pisali da se tada niko od državnih organa nije potrudio da ispita okolnosti pod kojima su novinari nastradali, pa je njihovo ubistvo ostalo nerazjašnjeno.

foto: Printscreen

"I dalje se zvanično ne zna ko su počinioci tog ubistva. Trudio sam se da kroz život ne preuveličavam sopstvenu tugu. To je za mene bio jedan jeziv period, a i mnogi su tada gubili najmilije. Naučio sam da živim s tim", rekao je ranije Ognjen Amidžić.

Takođe, voditelj je u intervjuu za "Kurir" ispričao da njegov otac, da je živ, nikada ne bi dao da se bavi ovim poslom kojim se bavi.

"Da je moj otac živ, on mi ne bi ni dao da se bavim novinarstvom. Rekao bi mi: "Ne možeš ti da radiš, tebe zovu da radiš zbog mene." Mi smo tako bili učeni i vaspitavani po tom starom kovu da ne može ništa preko neke protekcije. On bi se sigurno bunio. Da je on bio živ, ja bih sigurno morao da idem na neku drugu televiziju, da to ne bude RTS jer je on tamo radio", rekao je Ognjen.

(Kurir, Foto:Filip Plavčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja