41 GODINA OD SMRTI PEVAČICE Radmilo Armenulić za Kurir: Svaki dan slušamo Silvanine pesme
Foto: Privatna Arhiva

Pomen

41 GODINA OD SMRTI PEVAČICE Radmilo Armenulić za Kurir: Svaki dan slušamo Silvanine pesme

Stars -

Radmilo Armenulić sa suprugom Mirom Pejić obišao grob bivše žene, koja je na jučerašnji dan poginula u saobraćajnoj nesreći

Na jučerašnji dan pre 41 godinu poginula je pevačica Silvana Armenulić. Kobnog dana krenula je na koncert, a nesreća se dogodila na putu Beograd-Niš, kod mesta Kolari.

foto: Zorana Jevtić

Zajedno s njom poginula je i njena sestra Mirjana (Merima) Bajraktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra RT Beograd, koji je i vozio auto. Naša ekipa posetila je juče pevačicin grob na Novom groblju. Zatekli smo sveže cveće, koje je proteklog vikenda ostavio njen bivši muž, teniski stručnjak Radmilo Armenulić. On nam je priznao da na groblje ide sa sadašnjom suprugom, glumicom Mirom Pejić.

- Uvek mi je teško kad moram da pričam o njenoj pogibiji. Praktikujem da na groblje odem dva-tri dana pre godišnjice. Tako je bilo i ovaj put. Sa suprugom sam proteklog vikenda bio na groblju, a danas smo kod kuće upalili sveću. Svaki dan slušamo njene pesme. Silvana mi je ostala u lepom sećanju. Trudim se da nesreću koja se dogodila na današnji dan zaboravim. Toliko toga sam ispričao o Silvani da bih samo ponovio sve lepe reči koje imam o njoj da kažem. Kao supruga i drug bila je nežna, pažljiva i blagodarna - rekao nam je juče Radmilo, koji iz braka s pevačicom ima ćerku.

Silvana Armenulić rođena je kao Zilha Bajraktarević 18. maja 1939. u Doboju.

foto: Damir Dervišagić

Lepa je trebalo da putuje sa Silvanom

I JA BIH POGINULA DA SE NISAM USPAVALA!

Lepa Lukić je trebalo da putuje kolima sa Silvanom Armenulić:

- Na dan nesreće trebalo je da putujemo na zajednički koncert, ali ja sam se se prvi put u karijeri uspavala. Za njenu smrt saznala sam od novinara koji su me probudili u dva sata noću da me pitaju za komentar povodom tragedije. Počela sam da se tresem i gledala u sto na kome su bili plakati na kojima smo bile nas dve. Odmah sam popila sedativ i dugo nisam mogla da se pomirim s istinom. Otad nikad više u životu nisam sela za volan.

Kurir / Ljiljana Stanišić

Foto: Privatna arhiva, Damir Dervišagić, Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

7 ŽENA KOJE SU POKORILE JUGOSLAVIJU: Silvana Armenulić: Smrt u zenitu slave!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja