TUGA NE JENJAVA: Veče pre smrti Toše je dao poslednji intervju, a ono što je rekao mnogi pamte i danas!
Foto: Ap

SEĆANJE NA LEGENDU

TUGA NE JENJAVA: Veče pre smrti Toše je dao poslednji intervju, a ono što je rekao mnogi pamte i danas!

Stars -

16. oktobra 2007. godine u strašnoj automobilskoj nesreći kod Nove Gradiške preminuo je makedonski slavuj Toše Proeski.

Ni punih deset godina nakon tragične pogibije harizmatični pevač nije zaboravljen, a hiljade ljudi za njim tuguju kao i prvog dana.

Noć pre, 15. oktobra, samo nekoliko sati pre nego je krenuo na putovanje na kojem je izgubio život, Toše je gostovao u makedonskoj emisiji "Vrteleška", gde je dao svoj posljednji intervju. Toše je u emisiji govorio o svojoj porodici, karijeri i planovima za budućnost te izgovorio rečenicu koja se mnogima zauvek urezala u pamćenje.

Voditeljka Vesna Petruševska pitala ga je:

"Zar ne želiš ponekad da se skloniš od svega?", na šta je Toše izgovorio:

"Želim, ali ne mogu. Mašinerija me stavila, kako to kažu, 'u bubanj' i gotovo. Nema vraćanja nazad. Tražim oporavak od svakodnevnih intervjua, šminkanja, skidanja šminke, pakovanja... Sve mi je 'dovde'."

"Ne mogu da budem sam, ne mogu sam da odem na kafu i u prodavnicu. Ne mogu, a želim", dodao je.

Mnogi su u tim njegovim rečenicama kasnije pronalazili "misteriozne predznake" i "nagoveštaje" smrti, no voditeljka Petruševska, koja je vrlo dobro poznavala Tošu, izjavila je prilikom snimanja dokumentarca o njegovoj smrti "Šest sati do neba" da joj takve priče smetaju.

"To dete je samo bilo umorno. Snimio je muzike kao pedesetogodišnji pevač. Snimio je pesama dovoljno za dvadesetogodišnju karijeru", kaže ona.

(Kurir/index.hr, Foto:Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track