PLENILA GLASOM I STASOM, PA MIKROFON ZAMENILA PLESNIM PODIJUMOM: Slađana Ivanišević nije zapostavila ni obrazovanje! Evo gde je i šta danas radi!
Foto: Promo

PLES U KRVI

PLENILA GLASOM I STASOM, PA MIKROFON ZAMENILA PLESNIM PODIJUMOM: Slađana Ivanišević nije zapostavila ni obrazovanje! Evo gde je i šta danas radi!

Stars -

Jedna od naših najboljih plesačica u latino i modernom plesu i pevačica, Slađana Ivanišević je do pre par godina osvajala plesne podijume, a danas sa istim entuzijazmom odlazi na treninge, podučava svoje učenike i raduje se njihovim uspesima.

Pored plesa sa kojim je osvojila sve što se može osvojiti, zgodna Novosađanka se može pohvaliti činjenicom da je jedna od najobrazovanijih ličnosti na javnoj sceni. Naime, krajem 2013. godine, magistrirala je na fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu, odbranivši rad na temu „Evaluacija kurikuluma plesa u visokoškolskim ustanovama“. Do zvanja doktora nauka malo joj nedostaje. "Doktorske studije sam već trebala da privedem kraju, međutim zbog obaveza u Plesnom savezu, mojim plesnim klubovima, još uvek ne mogu da se pohvalim odbranom doktorata. U međuvremenu sam objavila nekoliko naučnih radova, koje sam imala priliku da prezentujem na međunarodnim naučnim konferencijama iz oblasti sporta, i svakako su korak bliže mom krajnjem cilju."

Predajete na fakultetu na kojem pripremate doktorat. Kako je raditi sa studentima?

"Kada imaš privilegiju u životu da se baviš stvarima koje voliš, posao zaista pričinjava zadovoljstvo. U oktobru je krenula sa predavanjima prva godina, i deveta generacija studenata kojima sam predavač. Među studentima ima dosta profesionalnih sportista i trenera koji već imaju radno iskustvo. Plesom se bavite odmalena. Nekada ste kao učesnik osvajali medalje, a danas svoje znanje prenosite na druge."

foto: Promo

Koja je razlika između takmičarske karijere i trenerskog posla?

"Razlika je ogromna! Ako si bio vrhunski sportista, nije obavezno da ćeš biti vrhunski trener. Ono što je zajedničko je svakako mnogo rada, truda, i odricanja samo što su drugačije odgovornosti. Kao trener se trudim da takmičarima prenesem neka moja iskustva iz takmičarske karijere, i možda kod njih popravim neke propuste koje su imali moji treneri. Velika je odgovornost raditi sa decom. Nestručan rad može da ostavi ozbiljne i fizičke i psihičke posledice na dete. Trener u tom periodu itekako utiče na formiranje ličnosti i učestvuje u vaspitanju deteta, i uzeći u obzir sve to jasno je koliko je važno kakva je osoba koja ga trenira."

Nedavno je u Beogradu održano međunarodno takmičenje u sportskom plesu" Beodance Open - Trofej Beograda 2017. Kakva iskustva nosite?

"Beodance Open je održan 16 put za redom, i najveće je takmičenje u plesu ne samo u Srbiji nego u celom regionu. Za to dugujemo veliku zahvalnost Nenadu Jeftiću, generalnom sekretaru naše svetske plesne federacije WDSF koji je organizator. Ove godine su svoje plesno umeće pokazali takmičari iz čak 26 zemalja iz svih krajeva sveta. Prvi put je održano takmičenje u modernim plesovima. Moji plesni parovi su osvojili medalje u basic kategorijama i svakako sam ponosna na njih."

Kako ste se snašli u ulozi voditelja?

"Moj dragi kolega i prijatelj Ivan Mileusnić i ja smo imali tu čast da vodimo program sva tri dana takmičenja. Obzirom da nam je to bilo prvi put da vodimo jedno tako veliko takmičenje, imali smo tremu moram priznati. Potrebna je ogromna koncentracija da bi se tri dana po 12 sati vodio program na engleskom jeziku. Mislim da smo uspeli da budemo na visini zadatka, čak smo dobili pohvale od inostranih sudija, kao i publike da nikad na takmičenjima nije bio šarmantniji voditeljski par."

OKITILI SE ZLATNIM MEDALJAMA

Prošlog vikenda održano je i pokrajinsko prvenstvo i kvalifikacioni turnir Srbije u Novom Sadu.

Kako ste prošli na tom takmičenju?

"Turnir koji je održan u Novom Sadu je bio u organizaciji Plesnog saveza Srbije i Vojvođanskog plesnog saveza, tako da su moji klubovi “Vojvodina Dens” i “2 Step” bili jedan od organizatora. Prezadovoljna sam rezultatima jer smo osvojili zlato u više kategorija i disciplina. Istakla bih najmlađi par Uroša Ranđelovića i Emiliju Starcevu koji su osvojili zlato u kategoriji 6 plesova predškolci, i par Kristian Farkaš i Anđela Topić koji su osvojili prvo mesto u seniorima C razreda i u standardnim i u latino plesovima."

foto: Promo

Pored trenerskog posla, radite i kao sudija i koreograf. Potpredsednik ste Plesnog saveza Srbije i član Upravnog odbora Saveza Sport za sve Vojvodine . Kako sve postižete?

"Sve su to poslovi koji su kompatibilni, tako da se nadopunjuju. Ima perioda u godini kada zaista jedva postižem, ali kada taj rad pokaže rezultate, i kad vidim decu sa kojom radim srećnu i nasmejanu, sav taj napor se zaboravi."

Čime ste trenutno preokupirani?

"Trenutno radim na projektu na koji sam posebno ponosna. Vojvođanski plesni Savez je potpisao sporazum o saradnji sa Savezom za školski sport Vojvodine, i plod te saradnje je uvođenje plesa u osnovne škole kao van nastavnu aktivnost. Tako da đaci imaju priliku da u svojim školama besplatno nauče da plešu. Plesni savez Srbije je na pragu realizacije istog projekta i na republičkom nivou. Ples je pored toga što spada u sportove, svakako stvar opšte kulture i svi bi trebali da znaju makar osnovne korake jednog valcera, tanga ili ča-ča-ča…"

PEVANJE PALO U DRUGI PLAN

Muzika je takođe njena profesija, budući da je završila srednju muzičku školu. Široj javnosti ostala je upamćena po pesmi “Maksimalno” sa istoimenog albuma koji je izdala 2007.godine. Iako iza sebe ima CD i preko 10 učešća na festivalima, kao i više nagrada sa istih, na tome je stala, ali kako kaže, trenutno.

Snimila sam i drugi album sa kojeg sam pustila nekoliko singlova, ali ga još uvek nisam objavila. Ove godine sam bez ikakve reklame pustila jedan singl

“Samo da me voliš” i to isključivo zato što su me prijatelji naterali koji su nestrpljivi da nešto objavim. Za sad ostajem na tome dok ne budem imala malo više vremena da se tome posvetim.

(Kurir.rs/A.I.Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track