SNIMILA TURBOFOLK ALBUM?! Otkrivena Aleksandrina dugo čuvana tajna
Foto: Damir Dervišagić

SNIMILA TURBOFOLK ALBUM?! Otkrivena Aleksandrina dugo čuvana tajna

Stars -

Folkerka Anica Milenković bila oduševljena Radovićkom, pa joj je 2003. pomogla da snimi prvi CD, koji nikada nije ugledao svetlost dana

Aleksandra Radović snimila je 2003. godine album s turbo-folk pesmama koje je finansirala folkerka Anica Milenković, ali je u poslednjem momentu odustala od izdavanja, otkriva Kurir Stars. U intervjuu iz tog perioda Milenkovićeva je najavila da neće više da bude pevačica i da će postati menadžerka jedne mlade i talentovane pevačice.

- Dosta mi je estrade, neću više da snimam ploče. Prelazim u menadžerske vode. Finansiraću ploče mlade pevačice Aleksandre Radović, koja je mnogo talentovana i dugo se amaterski bavi muzikom. Novac koji uložim u njenu karijeru vratiće mi se preko njenih nastupa - izjavila je Anica 2003.

Ubrzo nakon toga, na estradi se pojavila Radovićka, ali kao pop pevačica. U želji da saznamo zbog čega nije realizovana saradnja između njih dve, kontaktirali smo s Milenkovićevom, koja već duže vreme živi u Americi.

foto: Damir Dervišagić

- Ona je odustala - odgovorila nam je u poruci Anica, ali je posle nekoliko dana promenila ploču, tvrdeći da zapravo postoji još jedna Aleksandra Radović:

- Poznajem dve osobe pod tim imenom. Aleksandra Radović je pop pevačica i ona nikad nije pevala narodnjake. Nema govora da sam joj ja pomogla. U pitanju je druga Aleksandra, ona je anonimna i pevala je narodnjake u to vreme.

Maja Nikolić, koja je svojevremeno nastupala s Radovićkom, tvrdi da je ona ipak pevala narodnjake:

- Aleksandra je bila prateća pevačica u mom bendu. Ja sam pevala isključivo pop muziku, a ona je pevala narodnjake i to svi znaju. Lično ne znam da li je Anica platila Aleksandrinu prvu ploču, ali nikad nisam čula da postoji još jedna Aleksandra Radović koja peva narodnu muziku. Znam da je Radovićka pevala na nekoj svadbi na kojoj su gosti bili Željko i Milica Mitrović i da su je oni primetili i pomogli joj da snimi pop album - kaže Maja za Kurir Stars.

Aleksandra, koja danas ima veoma uspešnu karijeru pop pevačice, nije odgovorala na naše pozive.

Ivan Ercegovčević

Anica Milenković

RADOVIĆKA MI JE PEVALA PRATEĆE VOKALE

Godinu dana nakon što je Anica izjavila da će finansirati Aleksandri prvu ploču, pojavio se Milenkovićkin album „Sad ili nikad“, na kojem je dominantan Radovićkin prateći vokal. CD je snimljen 2003. u Novom Sadu, baš u periodu u kom se pojavio i gorepomenuti Aničin intervju.

- Aleksandra Radović je meni pevala prateće vokale i ja sam ponosna što sam sarađivala s takvom pevačicom - poručila nam je Milenkovićka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track