(VIDEO) TRI PISMA IZ SARAJEVA NAPRAVILA BUM! Brega prvi u Americi, a deseti na svetu!
Foto: Promo

Uskoro i kod nas!

(VIDEO) TRI PISMA IZ SARAJEVA NAPRAVILA BUM! Brega prvi u Americi, a deseti na svetu!

Stars -

Novi album Gorana Bregovića "Tri pisma iz Sarajeva" će ugledati svetlost dana već 25.12.2017. godine.

Goran Bregović je odlučio da svoj najnoviji album, koji je u oktobru predstavljen svetskoj publici u izdavaštvu "Universal Music France", objavi u našem regionu baš u susret novogodišnjim i božićnim praznicima s obzirom na specifičnu poruku koju ceo projekat nosi.

foto: Promo

Novi CD izlazi u izdanju AG-PR PRODUCTION i CITY RECORDS i inspirisan je trima religijama – hrišćanstvom, islamom, judaizmom i različitim načinima na koji se svira violina u svakoj od tih kultura – klasičnim, orientalnim i klezmerskim. Spajajući ove potpuno različite muzičke tradicije u celinu "Tri pisma iz Sarajeva" šalju poruku mira, uzajamnog razumevanja i predstavljaju kulturne razlike kao nešto što bi trebalo da cenimo, umesto da se sa njima borimo.

Naslovno Sarajevo, Bregovićev rodni grad, predstavlja ovde metaforu svedoka jednog i drugog – zajedničke mirne koegzistencije uprkos razlikama, ali i užasnih konsekvenca zbog njih.

foto: Promo

Album se sastoji od 11 pesama na kojima je Bregović sarađivao sa mnogobrojnim umetnicima iz više država, predstavljajući različite kulture i religije. Tu se između ostalih pevača i instrumentalista pojavljuju svetski poznati Rašid Taa (Rachid Taha) iz Alžira, Asaf Avidan iz Izraela i Bebe iz Španije.

O uspehu albuma govori činjenica da, iako je izdat pre samo dva meseca, on se već našao na prvom mestu najprodavanijih CD-ova u world music kategoriji na teritoriji SAD.

foto: Promo

Da podsetimo, prethodni Bregovićev album "Šampanjac za Cigane" se borio protiv diskriminacije manjina i naglašavao njihov doprinos svetu, on ni ovaj put sa svoja "Tri pisma iz Sarajeva" ne ostaje ravnodušan na globalna dešavanja.

- Mislim da Bog u okviru svog radnog vremena uopšte nije predvidio da nas nauči kako da živimo zajedno. To je nešto što ćemo morati da naučimo sami - zaključio je Goran Bregović.

Poslušajte i tri nove pesme slavnog muzičara. Uživajte!

(Kurir.rs/Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track