KURIR POSETIO BOŽINOVSKU PRED PRAZNIK U DOMU U SURČINU: U našoj kući svaki dan je Božić!
Foto: Marina Lopičić

Tradicija

KURIR POSETIO BOŽINOVSKU PRED PRAZNIK U DOMU U SURČINU: U našoj kući svaki dan je Božić!

Stars -

Goca Božinovska spremno dočekuje Badnji dan i Božić u svom domu u Surčinu. Uprkos tome što joj je od Nove godine kuća puna gostiju, pevačica je uspela da prazničnu trpezu pripremi na vreme.

foto: Marina Lopičić

Ekipa Kurira zakucala je folkerki na vrata i zatekla je usred posla u kuhinji, dok joj je mlađa ćerka Zorana Šijan pomagala oko pripremanja česnice.

- Uđite, morate da vidite kakve smo domaćice! - radosno nas je dočekala Božinovska i odmah se požalila kako njen sin Mirko Šijan neće biti s porodicom za Božić.

- Sin je otišao na Kopaonik. On tamo slavi s društvom, a ja sa Zoranom, sestrom, majkom, rođacima, drugaricama. Navikla sam da Božić dočekujem bez Mirka. Puna mi je kuća ljudi. Kod nas je večito slavlje. Mi od katoličkog Božića počnemo sa slavljem, pa sve do 10. januara. Mi svakog dana slavimo. Dugo sam kuvala i spremala hranu, a umesila sam dve pogače jer nas je dosta. Žao mi je što moja Jelena neće biti tu - kaže Goca.

foto: Marina Lopičić

Pevačica ističe da već nekoliko godina ona i Zorana unose badnjak u kuću.

- Ona je dežurno dete. Mirko je to radio dok je bio klinac. Za Božić mi je prošle godine bio položajnik dečko moje sestričine, a nadam se da će biti i ove jer mi je doneo sreću. Kraj 2017. godine bio mi je izuzetan - kaže Goca.

Božinovska ističe da je uvek deci udovoljavala za praznike.

- Ispunjavala sam mojima sve želje. Kad su bili mali, unosili smo više slame u kuću. To su najviše tražili, kakvi pokloni. Više to ne radimo jer nam kučići sve rasturiše. I to malo što stavim oni raznesu. Tepihe perem svake godine posle Božića - završava Goca za Kurir.

foto: Marina Lopičić

Marija Dejanović - Foto: Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) KAD SRBI PROSLAVLJAJU MORA DA GRMI: Njegova čestitka za najradosniji hrišćanski praznik nasmejala je celu Srbiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track