KATARINA RADIVOJEVIĆ UDARILA ŽENU: Glumica ošamarila organizatorku serije Urgentni centar
Foto: Profimedia

SKANDAL: Vlasnik „Emoušna“ ekskluzivno otkriva

KATARINA RADIVOJEVIĆ UDARILA ŽENU: Glumica ošamarila organizatorku serije Urgentni centar

Stars -

To što je Radivojevićka rekla da nije više u seriji jer nije dobila zadovoljavajući honorar, nema dodirnih tačaka sa realnošću. Najvažnije je da imamo dobru atmosferu na setu, a ona se u to ne uklapa, tvrdi Goran Stamenković

Katarina Radivojević izbačena je iz serije „Urgentni centar“ jer je ošamarila organizatorku koja radi na tom projektu, ekskluzivno za Kurir otkriva Goran Stamenković, vlasnik „Emoušna“, produkcije koja stoji iza hit serije.

Njoj je problem visina honorara... Katarina Radivojević
Njoj je problem visina honorara... Katarina Radivojevićfoto: Dragan Kadić

Loša atmosfera

Poznata glumica se pre samo nekoliko dana požalila u intervjuu za naš list kako je bila voljna da nastavi tumačenje lika Katarine Grujić u drugoj sezoni „Urgentnog centra“, koja se prikazuje na televiziji Prva, ali da je naišla na otpor kod nadležnih koji su odlučivali o svemu tome. Radivojevićeva je tada izjavila da je sporna bila suma novca koju je ona zatražila od producenata. Stamenković, ipak, tvrdi da visina njenog honorara uopšte nije bilo pitanje, već da je razlog za prekid saradnje to što je glumica fizički nasrnula na organizatorku serije.

- To što Katarina Radivojević govori, barem u njenom slučaju, nema dodirnih tačaka sa realnošću. Sa njom su bili dogovoreni svi finansijski uslovi. Međutim, ovo će biti dugo snimanje, skoro osam meseci, i produkcija i režija su procenile da je najvažnije da imamo dobru atmosferu na setu, u koju se ona nije uklapala. Pogotovo jer je jednom čak ošamarila organizatorku - rekao je vlasnik „Emoušna“ za Kurir.

On je dodao da su već našli zamenu za Katarinu u seriji i da će se tom projektu pridružiti još dosta zvučnih imena iz sveta glume.

Ne trpi nedolično ponašanje... Producent Goran Stamenković
Ne trpi nedolično ponašanje... Producent Goran Stamenkovićfoto: Damir Dervišagić

- Samo i jedino finansijski razlozi za prekid saradnje bili su kod Bojana Perića jer je u isto vreme snimana „Vojna akademija“, pa je verovatno hteo da nas na taj način odbije - poručuje Stamenković i nastavlja da otkriva velika glumačka imena koje je angažovao za ovaj projekat.

U prvoj sezoni glumila medicinsku sestru... Scena iz serije
U prvoj sezoni glumila medicinsku sestru... Scena iz serijefoto: Printscreen YouTube
Katarinu će u seriji zameniti ćerka Miše Janketića Milica
Katarinu će u seriji zameniti ćerka Miše Janketića Milicafoto: Printscreen Instagram

Proširena ekipa

- U drugoj sezoni, pored svih glavnih uloga iz prve sezone, pridružuju nam se Dubravka Mijatović, Jelica Sretenović, Lidija Vukićević, Boris Komnenić, Nenad Okanović, Voja Brajović, Anja Mandić i Miki Manojlović. Takođe, želeli smo da imamo i nova mlada lica kao što su Miodrag Dragičević i Milica Janketić, koji će zameniti Bojana i Katarinu - završava Goran Stamenković.

foto: Marina Lopičić, Dušan Milenković

Stamenković tvrdi

DOVEŠĆEMO BIKOVIĆA I BOGDANA

U drugoj sezoni „Urgentnog centra“ uloge će dobiti i dva trenutno jako popularna glumca, koja su vrlo tražena u svetu filma.

- Moje želje su da Goran Bogdan i Miloš Biković glume u seriji i sigurno ćemo ih imati samo da uklopimo termine - rekao je Goran Stamenković za Kurir.

Incidentna

OŠAMARILA BIVŠEG UREDNIKA KURIRA

Ovo nije prvi put da Katarina napravi incident i koristi nasilje. Pre nekoliko godina je udarila šamar tadašnjem uredniku Kurira. Nakon toga napravila je skandal u Klubu književnika kada je razbijala čaše zbog čega je morala da napusti lokal. Sutradan je policiji prijavila da ju je obezbeđenje šutiralo na izlazu.

foto: Kurir

Kurir / Ivan Ercegovčević

Foto: Profimedia

NEMANJIĆI

foto: Kurir

DANAS POKLON U KURIRU: Veliki poster sa lozom Nemanjića i najznačajnijim zadužbinama

Danas vas u Kurirovom dvobroju čeka veliki poklon poster koji prikazuje lozu Nemanjića sa svim vladarima, godinama njihovog rođenja, vladavine i smrti, kao i sa nekim od njihovih najznačajnijih zadužbina.

Ovim posterom Kurir započinje serijal o Nemanjićima, koji se nastavlja u subotu objavljivanjem prvog dodatka o jednoj od najznačajnijih srpskih dinastija.

U tri dodatka saznaćete najvažnije detalje i zanimljivosti iz života velikih Nemanjića i priče o nastanku zadužbina koje i danas odolevaju vremenu. Slavna loza Nemanjića vladala je Srbijom više od dvesta godina. U tom periodu Srbija je prešla put od male, rascepkane kneževine do carevine i najmoćnije države na Balkanu.

Osnivač dinastije Nemanjića bio je veliki župan Stefan Nemanja (1113-1199). On je bio vladar prve srpske države Raške. Prestonica je bio grad Ras, koji se nalazio u blizini današnjeg Novog Pazara.

U toku vladavine je ujedinio sve srpske oblasti i tako stvorio jedinstvenu, nezavisnu državu - srednjovekovnu Srbiju.

Svi srpski vladari kraljevske porodice Nemanjića za sobom su ostavljali zadužbine, svoje crkve i manastire da iskupe dušu i pokažu svoju veličinu.

Među mnogobrojnim manastirima koji su njihova zadužbina ističu se: Žiča, Studenica, Mileševa, Sopoćani, Hilandar, Gračanica, Sveti arhangeli, Banjska, Visoki Dečani i drugi.

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track