ANA KOKIĆ ISKRENO O BRAKU: Onog momenta kada nije lepo, okrenite se i nastavite dalje!
Foto: Dragan Kadić

BEZ DLAKE NA JEZIKU

ANA KOKIĆ ISKRENO O BRAKU: Onog momenta kada nije lepo, okrenite se i nastavite dalje!

Stars -

Svojevremeno je veliku medijsku pompu izazvalo priznanje oca Ane Kokić da mu je žao što sa ćerkom ne priča 17 godina i što nije upoznao unuke.

Pevačica otkriva zbog čega se udaljila od njega i kako će rešiti porodične probleme.

Dete si razvedenih roditelja, koliko je bilo teško odrastati u takvoj situaciji?

- Kada uporedim sebe sada i Anu iz tog perioda, to su potpuno dva različita razmišljanja. Zato razumem decu koja prolaze kroz tu fazu, koja su deca razvedenih roditelja. Deca to ne razumeju, njima je bitno da su mama i tata tu, i da oni njih gledaju kao svoje idole. Te stvari padnu jako teško. Mora mnogo da se razgovara sa decom i roditelji moraju biti drugari sa naslednicima u tim situacijama kako bi lakše prebrodili razvod.

foto: Dragana Udovičić

Priča se da sa ocem ne govoriš 17 godina i da mu ne opraštaš što je sve prokockao, a tvoju majku ostavio?

- To mi rešavamo sami, u krugu porodice. Ne znam da li je lako oprostiti, ali iskreno, te stvari je teško zaboraviti. Mislim da je praštanje vrlina i svi treba da praštamo, ljudi smo, svi grešimo. Nema porodice bez problema. Kad nas je napustio, nisam mogla da shvatim ozbiljnost majčinog i njegovog razlaza. Oni su se sudski razveli 1999. godine, u vreme bombardovanja. U početku smo se viđali, pa se to proredilo. Kada sam shvatila da se s ocem uvek viđam na svoju inicijativu, rešila sam da više ne insistiram na tome.

Godinama se pisalo da Nikola i ti imate krize u braku, o prevarama?

- Mi ćemo još malo da slavimo deset godina braka. Jel izgleda kao da nas je nešto poremetilo? Ja mislim da ne.

foto: Marina Lopičić

Dosta žena se odluči da ostane u braku zarad mira u porodici, da li si jedna od tih žena?

- Ne može neko da ostane u braku da bi nekome delovalo to lepo. Onog momenta kad nije lepo u braku, najnormalnija je stvar da se okrenete i nastavite dalje. Nikome nije sjajno i bajno, uvek postoje usponi i padovi, ali tamo gde ima potencijala i gde još uvek ima nečega ne treba odustajati.

Da li ćeš braniti ćerkama da krenu tvojim stopama ako to odluče?

- Možda bih im samo rekla da ne žure. Da ovaj posao ne počinju sa 18 godina. Mislim da za svaki posao, a pogotovo za ovaj kojim se ja bavim, treba biti zreliji, stabilniji i bolje razumeti i naučiti neke stvari. Prvenstveno kako se odbraniti od loših komentara, sujete na estradi i ljubomore.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/Puls, Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track