Najnovije vesti

BEZ MILOSTI: Kako je pesma stala između drugarstva četvorice pevača!
Foto: Promo

BEZ MILOSTI: Kako je pesma stala između drugarstva četvorice pevača!

Stars

Da žena može da stane između prijatelja, istorijski je poznato I tema je brojnih umetničkih dela iz sfere književnosti, filma ili pozorišta, ali da pesma može imati takvu snagu saznao je Bane Opačić kada je napisao hit “Bez milosti”.

Naziv ove pesme je delovao kao proročanstvo o stavu koji će zauzeti grupa mladih pevača koji su došli sa plemenitom namerom – da pomognu prijatelju da snimi prvu pesmu.

 

foto: Promo
  • Pesma “Bez milosti” je napisana na molbu ljudi koji su se u to vreme družili - Željka Vasića, Dada Glišića i Milana Rađena. Oni su zapravo žeeli da tu pesmu otpeva njihov drug koji do tada nije ništa snimao. Svi su došli na preslušavanje pesme i odjednom je nastao muk. Ubrzo su otišli svojim kućama, a moj telefon je počeo da zvoni. Javio se svako od njih ponaosob i želeo pesmu za sebe – priseća se nastanka jednog od svojih hitova autor koji će ovu I mnoge druge pesme izvesti na svom prvom koncertu u Centru “Sava” 11. maja.

 

  • Pesma je stala između drugarstava, i na kraju završila kod Željka Vasića. Aranžman je uradio Vlado Georgiev a pesma je ostala jedna od onih koje su jednako popularne, i nakon 15 godina je na listi najslušanijih na radio stanicama – zaključio je autor koji je zbog nebrojenih hitova i uticaja na društvenim mrežama već stakao status regionalnog fenomena.

 

 

(Promo - tekst / Foto:Promo)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...